Friss hírek

2009.11.11. 15:14

Visszautasítja a borhamisítás gyanúját Vincze Béla

<p>Vincze Béla visszautasítja a vádakat, fellebbez és szakértõk segítségével védi meg borászata jó hírnevét, miután kedden megkapta a Borminõsítõ Igazgatóság dokumentumait a pincészete egyes borairól. A Borminõsítõ Igazgatóság szerint ugyanis néhány bora nem megfelelõ módon készült. A borászat a határozat átvétele után azonnal értesítette minden forgalmazóját, hogy a kifogásolt borokat vegyék le a polcokról - tájékoztatott közleményében a borász.</p>

A Mezõgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Borminõsítõ Igazgatóság a pincészet néhány bevizsgált boráról azt állítja, hogy a bortörvényt megsértõ módon készült.

A 2005-ben az Év Borásza címet elnyert egri borász ezután döntött úgy, hogy forgalmazóival leszedeti a polcokról a kifogásolt termékeket. Fogyasztóit pedig arra kéri, hogy tájékozódjanak a www.vinczebela.com internetes oldalon, ahol néhány napon belül minden lényeges információt közölni fognak. A borász megtéríti az ügybõl adódó kárát minden forgalmazójának.

A Vincze Borászat Kft. bízik a jogorvoslati lehetõségekben, amely számára megnyugtató eredményt hoz, és azt reméli, hogy mind a fogyasztók, mind a megrendelõk igényeit minél elõbb ismét ki tudja szolgálni - olvasható a közléményben.

Ezek is érdekelhetik