Friss hírek

2009.11.11. 09:19

Vádemelés egy amerikai pilóta ellen - ittasan akart felszállni gépével

<p>A brit rendõrség vádat emelt kedden késõ este egy amerikai légitársaság pilótája ellen, mert ittasan akart felszállni gépével a londoni Heathrow repülõtérrõl. A United Airlines nevû légitársaság 51 éves pilótáját hétfõn tartóztatták le, nem sokkal azelõtt, hogy beült volna a Chicagóba induló gép pilótafülkéjébe.</p>

Az amerikai pilótát azzal vádolja a brit rendõrség, hogy a megengedettnél több alkohol volt a szervezetében, és így akart "repülési feladatok ellátni" - közölte a Scotland Yard. Azt nem tudni, pontosan mennyi alkohol volt a férfi vérében. A brit törvények értelmében nem repülhet olyan pilóta, akinek véralkoholszintje átlépi a 0,02 százalékot, amely egy átlagos férfinél egy fél üveg sörnek felel meg - írta az AP amerikai hírügynökség.

Erwin Vermont Washington egy 124 utassal teli gépet vezetett volna a tengerentúlra, és "közvetlenül a felszállás elõtt" tartóztatták le - közölte a Heathrow repülõteret üzemelõ társaság szóvivõje, az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva. A szóvivõ elmondta, hogy a pilótát a légitársaság munkatársai jelentették a rendõrségnek. A United Airlines szóvivõje elmondta, hogy nagyon szigorúan veszik az alkoholfogyasztást, a pilótát azonnal felfüggesztették, és együttmûködnek a brit hatóságokkal.

Erwin Vermont Washingtonnak november huszadikán kell megjelennie egy londoni bíróság elõtt. Ha bûnösnek találják, két évig tartó börtönre valamint pénzbüntetésre számíthat - írta az AP..

Ezek is érdekelhetik