Friss hírek

2009.11.28. 13:39

Száz magyar csoda ezer négyzetméteren

<p>A legújabb magyar találmányokból nyílik kiállítás jövõ csütörtökön Budapesten, a Ferenciek terénél. A jövõ születése - száz csoda elnevezésû tárlaton egy idõkapun átlépve egyebek mellett azt nézhetik meg az érdeklõdõk, mit esznek, mire fekszenek, mivel közlekednek a jövõben az emberek. A jövõ február végéig látogatható kiállításon a szervezõk berendeznek egy nappalit, egy egészségházat, egy parkolót és egy játszóteret is.</p>

A november 3-a és 2010. február 28-a között látogatható kiállítás célja, hogy a száz új magyar innováció kézzelfogható közelségbe kerüljön a közönséggel. Csaknem ezer négyzetméteren olyan magyar találmányokat állítanak majd ki, amelyek segítségével a látogatók elképzelhetik, hogy milyen eszközöket használnak majd az emberek a jövõben: mire fekszenek, mivel közlekednek, milyen lesz a lakásuk, vagy éppen mivel szépítkeznek.

A legújabb és a legmodernebb magyar találmányokból épül fel a kiállítás, az egyszerûbb papírbilitõl az összetettebb orvosi mûszerig, a Jedi-késig vagy a hibrid autóig. Ezek mind-mind olyan találmányok, melyek itthon még nem ismertek eléggé, de a nagyvilágban már számos díjat nyertek, és sokfelé használják is azokat.

A tárlatot Budapesten, a Ferenciek tere és a Petõfi utca sarkán lévõ épületben lehet majd megnézni. Bõvebb tájékoztatás a www.100csoda.hu internetes oldalon található.

Ezek is érdekelhetik