Friss hírek

2009.11.28. 10:34

PÉCSI ÁMOKFUTÓ - Elõzetesben az egyetemi ámokfutó

<p>Elõzetes letartóztatásba helyezte a Pécsi Városi Bíróság azt a 23 éves pécsi egyetemistát, aki csütörtökön lövöldözni kezdett a Pécsi Tudományegyetem Biofizikai Intézetében. Az ámokfutó egy társát megölte, egy másikat életveszélyesen, két egyetemi dolgozót pedig súlyosan sebesített meg. A bíróság a szökés és a tanúk befolyásolásának veszélye miatt rendelte el a gyanúsított 30 napos elõzetes letartóztatását. Az ámokfutó a bíróságon sem tett vallomást.</p>

Több emberen elkövetett gyilkossági kísérlettel gyanúsítja az ügyészség azt a 23 éves egyetemistát, akit a Pécsi Városi Bíróság szombaton elõzetes letartóztatásba helyezett - közölte a Független Hírügynökséggel Hajdú István, a Pécsi Városi Bíróság elnöke. A bíróság azért rendelte el a gyanúsított elõzetes letartóztatását, mert megítélésük szerint fennáll a szökés és a tanúk befolyásolásának veszélye. Az ámokfutó a bíróságon sem tett vallomást.
A védõjével beszélt, de Visegrády Zoltán ügyvéd az ügyvédi titoktartás miatt részleteket nem közölt. Annyit azonban a Független Hírügynökségnek elmondott, hogy védence irracionálisan cselekedett, ezért nem szabad racionális indokokat keresni az ügyben.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a csütörtöki lövöldözés halálos áldozata egy 19 éves fiatalember, egyetemi hallgató. A mentõk a sérültet többször is megpróbálták újraéleszteni, de már nem tudták megmenteni. A mentõk egy életveszélyes és két súlyos állapotban lévõ embert is a pécsi traumatológiára szállítottak. A lövöldözõ az egyetem egyik gyógyszerész hallgatója volt. Zavartan viselkedett, majd fegyvert rántott és négy emberre lõtt rá a Pécsi Tudományegyetem biofizikai intézetében.

A sebesültek között egy diák, egy oktató és egy takarítónõ van. A legsúlyosabban sérült fiút öt golyó találta el. Két golyó a lábszárát, egy a combját, egy a medencéjét és egy az ágyékát érte. Kollár Lajos, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Tömbjének fõigazgatója pénteken reggel azt mondta, hogy a fiatalemberen komoly sorozatmûtétet hajtottak végre. Baleseti sebész, sebész, urológus is dolgozott - többek között - az orvoscsoportban.

A fegyveres diák egyébként a lövések leadása után az egyetem egy másik épületébe menekült, melynek tetõteraszán végül feladta magát. A fiatalember egyébként egy pécsi lövészklub tagja volt. Dakos József megyei rendõrfõkapitány az egyetem rendkívüli szenátusi ülésén még csütörtökön azt mondta, hogy a fiatalember egy parabellum pisztollyal lõtt, amire volt tartási engedélye. A lövöldözõ kihallgatható állapotban volt, de nem mondott semmit a rendõröknek.

Ezek is érdekelhetik