Friss hírek

2009.11.17. 19:54

Ötvenezres bírság a Gárda-egyenruhásoknak? - RTL Híradó

<p>Ötvenezer forintos pénzbírságot is kaphat a jövõben az, aki egy betiltott szervezet, például a Magyar Gárda egyenruháját hordja. A nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító miniszter szerint a jelenlegi szabályok alapján a rendõrök nem indíthattak eljárást azokkal szemben, akik Sajóbábonyban a feloszlatott magyar gárda egyenruhájában gyülekeztek. A településen még mindig rengeteg a rendõr. A hétvégi rendbontás miatt hat embert gyanúsítanak - számolt be az RTL Híradó.</p>

A magukat új magyar gárdának nevezõ szervezet tagjainak a Helsinki Bizottság szerint nem lenne helyük a településen. Szervezetük elõdjét ugyanis nyáron jogerõsen feloszlatta a bíróság. Teljesen nyilvánvaló, ha külsõségekben abszolút hasonló, retorikában is megegyezõ magatartást tanúsító személyek gyülekeznek, akkor az szembemegy a bíróság döntésével - mondta Fazekas Tamás, a Magyar Helsinki Bizottság ügyvédje.

A nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító miniszter szerint viszont a mostani szabályok alapján a rendõrök nem küldhették el a településrõl a szervezet ott gyülekezõ tagjait. Ezért most változtatnak a szabályokon. A kormányrendelet el is készült, egy hét múlva lesz hatályos. Eszerint, ha valaki egy betiltott szervezet mûködésében részt vesz, annak egyenruháját, vagy ahhoz hasonlót hord, 50 ezer forintos pénzbírságot kaphat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!