Friss hírek

2009.11.14. 16:54

Messiások Debrecenben - ötvenezren látták már a kiállítást

<p>Bicskérõl érkezett a debreceni Modern és Kortárs Mûvészeti Központban (MODEM) látható Messiások címû tárlat ötvenezredik látogatója - õt és családját szombaton köszöntötték a Modemben, egy wellness hétvégét kaptak ajándékba.</p>

Két és fél hónap alatt - október 31-ig - több mint húszezer érdeklõdõ érkezett Budapestrõl, és több mint tízezren jöttek vidékrõl, hogy megnézzék a megváltás és a messianizmus témakörével foglalkozó mûalkotásokat. Az irányítószámok alapján vezetett statisztika szerint a látogatók 44 százaléka fõvárosi, 28,5 százaléka debreceni, 24 százaléka pedig vidéki. A vendégek 3,5 százaléka külföldrõl, egyebek mellett Romániából, az Egyesült Államokból és Ausztriából utazott Debrecenbe a kiállításra - közölte a Független Hírügynökséggel Koroknai Edit, a MODEM munkatársa.

Az ötvenezredik látogatót, a bicskei Tóth Istvánt, feleségét és lányait Kósa Lajos, Debrecen polgármestere és Gulyás Gábor, a MODEM igazgatója köszöntötte.

A Messiások címû tárlat augusztus 13-án nyílt meg. A kiállításra 15 ország magán- és közgyûjteményeibõl körülbelül 200 alkotás érkezett. A mûvek biztosítási értéke összesen 100 milliárd forint. A szervezõk elõzetesen 80-100 ezer érdeklõdõre számítottak. A tárlat év végéig látogatható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!