Friss hírek

2009.11.03. 17:44

Lakos Imre: a budai fonódó villamoshálózat megvalósítása nem bukhat el politikai huzavonán

<p>Jövõ hét szerdára összehívta a fõvárosi városüzemeltetési bizottság soron kívüli ülését Lakos Imre elnök, mert arról értesült a sajtóból, hogy politikai huzavona miatt veszélybe került a budai fonódó villamoshálózat kialakítására indított projekt. Az elnök keddi közleményébõl kiderül: információi szerint a fõvárosi önkormányzat és a II. kerületi önkormányzat nem egyeztet a felmerült problémákról, így ha november végéig nem sikerül megkötni a szükséges szerzõdéseket, akkor elveszhet a fejlesztéshez nyert uniós támogatás.</p>

Lakos Imre a rendkívüli ülésre meghívta a még hivatalban lévõ Hagyó Miklós és Horváth Csaba MSZP-s fõpolgármester-helyetteseket valamint Láng Zsoltot, a II. kerület fideszes polgármesterét, mivel lefogadhatatlannak tartja, hogy a fõváros számára fontos, uniós támogatással megvalósuló projektet egy politikai huzavona veszélyeztessen - olvasható Lakos Imre közleményében.

A II. kerületi önkormányzatot meglepte, hogy Lakos Imre a sajtóból értesült a nézeteltérésekrõl. Kedden közzétett válaszukban jelzik, hogy eddig még nem kaptak meghívást a városüzemeltetési bizottság jövõ heti, soron kívüli ülésre, viszont továbbra is várják a fõváros megoldási javaslatait azokra a problémákra, amelyeket az önkormányzat, közlekedési szakértõk és civil szervezetek vetettek fel a fejlesztéssel kapcsolatban - olvasható az önkormányzat válaszában.

Ezek is érdekelhetik