Friss hírek

2009.11.07. 08:39

Kátyúvirágosítással küzdenek Nógrádban az útfelújításokért

<p>Polgármestereik vezetésével félpályás útlezárással és kátyúvirágosítással demonstrál szombat délelõtt öt Nyugat-nógrádi kistelepülés lakossága egy 3 kilométeres útszakasz felújítása érdekében.</p>

Laluja Imre, Alsópetény polgármestere a Független Hírügynökségnek elmondta: Legénd, Nógrádsáp, Nézsa Keszeg és Alsópetény között a 2115-ös útról Budapest felé a hármas leágazóban az országút Keszeg belterületi határáig évek óta szinte járhatatlan az ezernyi kátyú miatt. Fontos közlekedési útvonalról van szó, ugyanis ebbõl a térségbõl ez a lehetõ legrövidebb megközelítése Vácnak, illetve Budapestnek, s számottevõ forgalmat generálnak itt a városokból kiszakadni vágyók is.

Közlekedési szempontból Pest megye határán mintha véget érne az Európai Unió - fogalmaz a polgármester Nyugat-Nógrád kapujáról. A dinamikusan fejlõdõ térség kedvelt turisztikai célpont. Alsópetényben például új tulajdonosa van a Prónay-kastélynak, amit panzióvá alakítanak, országos versenyeket rendeznek a horgásztavukon, az éttermükbe hétvégén már csak elõre foglalással lehet bejutni. Elkészült itt egy privát idõsotthon is, s egy rönkház üdülõfalu. Mindezek elérése viszont sok bosszúsággal jár a maximum 30-50 km-es sebességgel autózható szakaszon.

A szombati, pártsemleges demonstráción az út egy szakaszán transzparensek hívják majd fel az illetékesek figyelmét a helyiek követelésére. Délelõtt az arra haladó autósokat és utasaikat teával kínálják majd, a kátyúkat pedig virágokkal-dísznövényekkel ültetik be. Két éve Nézsa belterületén "virágosították" a településen átvezetõ országutat a faluközpontban. Az éveken át elhanyagolt kátyús útszakaszt - miután muskátlikkal, petúniával beültetették a helyiek - egy héttel késõbb leaszfaltoztatta az állami közútkezelõ.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!