Friss hírek

2009.11.24. 15:59

Holnaptól kormánybiztosként dolgozik Horváth Csaba

<p>Szerdától kormánybiztos lesz Horváth Csaba - közölte a Kormányszóvivõi Iroda kedden. A volt humánpolitikai fõpolgármester-helyettest a fõvárossal összefüggõ kormányzati tevékenység összehangolásával bízza meg Bajnai Gordon miniszterelnök. A politikus feladatai között szerepel majd például a fõvárosi önkormányzattal való kapcsolattartás, a közösségi közlekedés mûködtetésének és fejlesztésének figyelemmel kísérése, valamint a Budapestet érintõ fejlesztési tervek elõkészítésében való részvétel.</p>

A kormányfõ november 25-ével nevezi ki Horváth Csabát kormánybiztossá. A volt fõpolgármester-helyettes folyamatos kapcsolatot tart majd a fõvárosi önkormányzattal, figyelemmel kíséri egyebek mellett a közösségi közlekedés mûködtetetését és fejlesztését, valamint közremûködik a fõvárost érintõ fejlesztési tervek elõkészítésében és azok összehangolt megvalósításában.

A szocialista politikus a Miniszterelnöki Hivatal államtitkáraként látja el kormánybiztosi feladatait, ahol fizetést nem vesz fel, és szolgálati gépjármûvet sem vesz igénybe. Munkáját háromfõs titkárság segíti majd - áll a Kormányszóvivõi Iroda közleményében.

Horváth Csaba pénteken távozott a fõpolgármester-helyettesi posztról Hagyó Miklóssal együtt. Az MSZP október 13-án lépett ki hivatalosan az SZDSZ-szel alkotott fõvárosi koalícióból, a fõpolgármester-helyetteseket pedig november 20-i hatállyal hívta vissza a párt.

Ezek is érdekelhetik