Friss hírek

2009.11.27. 20:49

Gárdaruhásokat jelentettek fel a rendõrök

<p>Gárdaegyenruhát viselõk ellen indítottak szabálysértési eljárást a rendõrök pénteken délután Mohácson. Egy napja, csütörtökön lépett életbe az a kormányrendelet, amely szerint, ha valaki nyilvános rendezvényen a bíróság által feloszlatott társadalmi szervezet egyenruháját viseli, akár 50 ezer forintra is büntethetõ.</p>

A Jobbik tartott rendezvényt pénteken délután Mohácson, ahol többen is gárdaegyenruhában jelentek meg. Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a körülbelül 50 fõs tömegben a rendõrök négy, gárdaegyenruhát viselõ férfit vettek észre. Mindannyiukat igazoltatták és közölték velük, hogy szabálysértési feljelentést tesznek ellenük.

Egy nappal ezelõtt, azaz csütörtökön lépett hatályba az a kormányrendelet, amely szerint, aki nyilvános rendezvényen a bíróság által feloszlatott társadalmi szervezet egyenruháját vagy formaruháját viseli, ötvenezer forintig terjedõ pénzbírsággal sújtható. Az Országos Rendõr-fõkapitányság már aznap azt közölte, hogy kialakították - megfogalmazásuk szerint - a jogalkalmazás szakmai rendjét és felkészítették az állományt.

Még aznap rendõrök vezették ki az ülésterembõl Gyenge Zsolt volt fideszes, most jobbikos terézvárosi képviselõt, aki gárdaegyenruhában ment az ülésre.

Ezek is érdekelhetik