Friss hírek

2009.11.27. 20:49

Gárdaruhásokat jelentettek fel a rendõrök

<p>Gárdaegyenruhát viselõk ellen indítottak szabálysértési eljárást a rendõrök pénteken délután Mohácson. Egy napja, csütörtökön lépett életbe az a kormányrendelet, amely szerint, ha valaki nyilvános rendezvényen a bíróság által feloszlatott társadalmi szervezet egyenruháját viseli, akár 50 ezer forintra is büntethetõ.</p>

A Jobbik tartott rendezvényt pénteken délután Mohácson, ahol többen is gárdaegyenruhában jelentek meg. Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a körülbelül 50 fõs tömegben a rendõrök négy, gárdaegyenruhát viselõ férfit vettek észre. Mindannyiukat igazoltatták és közölték velük, hogy szabálysértési feljelentést tesznek ellenük.

Egy nappal ezelõtt, azaz csütörtökön lépett hatályba az a kormányrendelet, amely szerint, aki nyilvános rendezvényen a bíróság által feloszlatott társadalmi szervezet egyenruháját vagy formaruháját viseli, ötvenezer forintig terjedõ pénzbírsággal sújtható. Az Országos Rendõr-fõkapitányság már aznap azt közölte, hogy kialakították - megfogalmazásuk szerint - a jogalkalmazás szakmai rendjét és felkészítették az állományt.

Még aznap rendõrök vezették ki az ülésterembõl Gyenge Zsolt volt fideszes, most jobbikos terézvárosi képviselõt, aki gárdaegyenruhában ment az ülésre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!