Friss hírek

2009.11.02. 14:59

EKF: Holnap startol a Balkán Világzenei Fesztivál Pécsett

<p>Immár harmadik alkalommal tárul ki Pécsett a Balkán kapuja. November 4-e és 7-e között a Balkán Világzenei Fesztiválon egyebek mellett világzenei koncertekkel, kiállításokkal, irodalmi beszélgetésekkel és nemzetközi konferenciával, elõadásokkal várják az érdeklõdõket a baranyai megyeszékhelyen - mondta a Független Hírügynökségnek Spolár Attila szervezõ.</p>

A Balkán Világzenei Fesztivál négy napja alatt tizenegy koncertet tartanak majd. A pécsi Uránia Mozi színpadán fellép majd Boban Markovics és fia, Marko együttese, valamint a Mostar Sevdah Reunion "Cafe Sevdah" formáció. Színpadra áll majd a Balogh Kálmán Gipsy Cimabalom Band és a Dutar, valamint a szlovákiai Samaria Verses formáció. A valamivel távolabbi nyugatról, Franciaországból érkezik Pécsre a spanyol-latin zenét játszó Sergent Garcia - mondta Spolár Attila.

A keleti "végpontot" az indiai zenei kultúrákban és nem létezõ mitologikus világok zenéjében jártas Hortobágyi László Gayan Uttejak Orchestra együttese képviseli. Ráadásként közös estén mutatkozik be Szakcsi Lakatos Róbert és Transition nevû együttese, valamint a tévés tehetségkutató mûsorból is ismert Baktai Anikó.

A programsorozat a Kelet-Nyugati Átjáró címet viseli, és a Pécsi Kulturális Központ, valamint a Pécsi Tudományegyetem Sensus Kutatócsoportja szervezi, hogy így népszerûsítsék a Balkán-félsziget kulturális sokszínûségét.

Ezek is érdekelhetik