Friss hírek

2009.11.28. 14:24

Állatkínzás Szabolcsban

<p>Megcsonkítottak egy kutyát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Demecseren.. A három éves keverék eb orrát egyszerûen levágták, valószínûleg egy késsel. Az állat már jobban van, jelenleg Nyíregyházán az Állatbarát Alapítvány menhelyén kezelik. Gondozói állatkínzás miatt tettek feljelentést a rendõrségen.</p>

A levágott orrú kutya látványa még a tapasztalt állatvédõket is megdöbbentette. Az orrban sok idegvégzõdés van, ezért az orvosok szerint az állat rendkívüli kínokat élhetett át. Az alapítvány munkatársai - hiányzó szaglószerve miatt - Nózinak hívják a kutyát. A három éves kan terrier keveréknek egyéb sérülése is van.

Van seb a fejtetõn, valószínûleg megpróbálták fejbe vágni. Barátkozik a többi kutyával, az emberekkel és a cicákkal is. Nagyon jó lelkû kiskutya, még annak ellenére is, ami vele történt - mondta a Független Hírügynökségnek szombaton Pelyvás Csaba, a nyíregyházi Állatbarát Alapítvány munkatársa.

A kutyát csütörtökön Demecseren, a vasútállomás közelében találták. Az aktivisták azonnal állatkórházba vitték. A megcsonkított eb sérülései szépen gyógyulnak, de még legalább egy hétig antibiotikumos kezelést kap. Az állatvédõk az esetrõl értesítették a demecseri jegyzõt és állatkínzás miatt feljelentést tettek a rendõrségen.

Az Állatbarát Alapítvány nyíregyházi menhelyén most 220 gazdátlan kutyáról és 30 macskáról gondoskodnak.

Ezek is érdekelhetik