Friss hírek

2009.08.05. 14:16

Jövõ áprilisban már lehet autózni az M6-os autópálya Dunaújváros-Szekszárd közötti szakaszán

<p>Az ütemtervnek megfelelõen 2010. március 31-re átadják az M6-os autópálya Dunaújváros-Szekszárd közötti szakaszát. Ezt a kivitelezõ M6 Dunaújváros-Szekszárd Kht mûszaki igazgatója mondta szerdán az autópálya tengelici szakaszánál, miután befejezõdött a szakasz régészeti feltárása.</p>

Az M6-os autópálya második, Dunaújváros és Szekszárd közötti 65,1 kilométeres szakaszát 2008-ban kezdték el építeni. A földmunka során, idén áprilisban avar kori sírgödröket találtak a tolna megyei tengelici szakaszon, összesen 372-t. Ezeket tárták fel a régészek, az autópálya építése ezért ezen a szakaszon szerdáig szünetelt. Miután az utolsó maradványt is begyûjtötték, csütörtöktõl a munkát tovább folytatják.

Az utolsó avar kori férfi csontvázat Bernhard Pawlitschko, a M6 Dunaújváros-Szekszárd Kht. mûszaki igazgatója, valamint a Virágos Gábor, a Kulturális Örökségvédelmi Szakszolgálat fõigazgatója emelte ki.
"A csontváz egy 30 év körüli férfié lehet. A sírjában övhöz tartozó szíjvégeket, vereteket, vaskést találtunk. Ezeket begyûjtjük és restauráljuk - mondta a Független Hírügynökségnek Cséki Andrea, régész.

"Az autópálya készültségi foka 65-70 százalék közötti. Minden esélyünk megvan arra, hogy a szerzõdés szerinti határidõre, 2010. március 31-ig elkészüljünk az autópályával. Ez azt jelenti, hogy április 1-vel megindulhat a forgalom" - mondta a Független Hírügynökségnek Bernhard Pawlitschko, a M6 Dunaújváros-Szekszárd Kht. mûszaki igazgatója. Hozzátette: ezen a szakaszon 8 csomópont, négy pihenõ, 57 híd, ebbõl 6 nagy völgyhíd épül. Ezen kívül 32 aluljáró, 14 felüljáró és 6 vadátjáró is lesz.

A beruházás 140 milliárd forintba kerül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!