Friss hírek

2009.08.05. 09:21

Felhõszakadás és erdõtûz Horvátországban

<p>Felhõszakadás Dél-Dalmáciában: alig fél óra alatt több mint 40 liter esõ esett négyzetméterenként Dubrovnikban és környékén kedden- adták hírül a horvát lapok szerdán. Az ítéletidõ miatt pár perc alatt 10 fokkal zuhant a hõmérséklet. A lezúduló esõ miatt több helyen is akadozott a forgalom. Voltak a városnak olyan részei, ahol térdig állt a víz. Dubrovniktól északra, a Neretva folyó völgyében jégesõ pusztított, a Peljesac félszigeten pedig szintén rekord mennyiségû esõ esett.</p>

Dél-Dalmáciában nyaranta a szárazság okoz gondot. Ritkán esik az esõ. Ha pedig mégis, akkor kisebb záporok szoktak lenni.

Észak-Dalmáciában ugyanakkor erdõtûz okozott gondot. Pag szigetén gyulladt ki a bozótos. Csak szerda hajnalban sikerült megfékezni a lángokat. 150 hektáron égett le a növényzet. A tûz miatt senkit sem kellett kiköltöztetni. A tûzoltók munkáját a rendkívül erõs szél nehezítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!