Friss hírek

2009.01.26. 10:30

TERÉZVÁROSI INGATLANPANAMA - még nem döntöttek a panaszokról

<p>Egyelőre nem tudott dönteni a kihallgatott képviselők panaszairól a Fővárosi Főügyészség, mert a terézvárosi ingatlan panama ügyében benyújtott panaszok még nem érkeztek meg a hatósághoz. A VI. kerületi ügynek eddig hat képviselő és a polgármester is gyanúsítottja.</p>

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, az elmúlt hét végéig hét embert hallgattak ki az Andrássy út 47-es számú épület eladása kapcsán, gyanúsítottként, hűtlen kezelés ügyében. Mindannyian megtagadták a vallomástételt és panaszt nyújtottak be a gyanúsítás ellen. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a közeljövőben további 6 ember gyanúsítotti kihallgatását tervezi. A gyanúsítottak az önkormányzat 2002-2006-os időszakból való szocialista - szabad demokrata - Centrum párti képviselői és a polgármester.

A Független Hírügynökség a fővárosi főügyészségtől megtudta, hogy a gyanúsítások ellen benyújtott panaszok hétfőn reggel még nem érkeztek meg az ügyészségre. A panaszokat a rendőrség küldi el, de még nem tudni, hogy egyénenként, vagy csoportosan. Az utóbbi lehetőség a valószínű, az ügyhöz tartozó nagy mennyiségű irat miatt. A panaszok megérkezése után az ügyészség nyolc napon belül dönt, hogy helyt ad a panaszoknak, vagy elutasítja azokat.

A Független Hírügynökség információi szerint ezen a héten valószínűleg mégsem folytatódnak a kihallgatások. A hátralévő hat gyanúsítotti kihallgatást a tervek szerint a jövő héten végzik a rendőrök, de az ügy alakulásától függően ez még változhat. A rendőrségen az üggyel kapcsolatban nem közöltek részleteket.

Ezek is érdekelhetik