Friss hírek

2009.01.28. 20:37

Támogatja a közép-kelet-európai bankok megsegítését a német kormány

<p>A német kancellár, Angela Merkel szerdán bejelentette, hogy támogatja Ausztriának azt az Európai Unióhoz intézett kérését, hogy segítsenek a globális pénzügyi válság következtében meggyengült közép-kelet-európai bankoknak. Miután tárgyalt osztrák kollégájával, Werner Fayman kancellárral, Angela Merkel kijelentette: közös felelősségük van a Közép-Kelet-Európával szemben, mivel a régió államainak jelentős az importja Németországból és Ausztriából.</p>

Az AFP francia hírügynökség jelentése szerint Angela Merkel azt mondta: fontos, hogy "politikai jelzést" küldjenek a keleti térségbe arról, hogy a nyugat-európai országok nem hagyják őket cserben a nehézségek és bajok közepette. A német kancellár Magyarországgal példálózva megemlítette, hogy a magyar kormány októberben 20 milliárd eurós hitelkeretet kapott a Nemzetközi Valutaalaptól, a Világbanktól és az Európai Uniótól.

Ausztria kancellárja, Werner Faymann kedden azt mondta, hogy Ausztria az élen jár annak érdekében, hogy a kelet-európai bankok segélyben részesülhessenek a Nemzetközi Valutaalaptól és olyan államoktól, mint például Németország, Franciaország, Olaszország és Belgium.

Ezek is érdekelhetik