Friss hírek

2009.01.23. 17:03

Navracsics: a kormány továbbra is csak látszatintézkedéseket tesz a válság ellen

<p>A Fidesz szerint a kormány továbbra is képtelen a gazdasági válság kezelésére. Gyurcsány Ferenc "látszategyeztetéseket" kezdeményez, pedig inkább cselekedni kellene - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Navracsics Tibor, majd hozzátette: a Fidesz szerint a január 29-i, rendkívüli parlamenti ülésre sem készül érdemi tervekkel a miniszterelnök, ezért az országnak mihamarabb egy új kormányra van szüksége.</p>

A legnagyobb ellenzéki pár frakcióvezetője világrekordnak nevezte, hogy a Gyurcsány kormány által decemberben elfogadott költségvetés mindössze néhány héttel az életbe lépése után összeomlott. Ennek következményeként történelmi mélypontra süllyedt a forint, ami egyre nagyobb terhet ró a hitellel rendelkezőkre - tette hozzá.

A Fidesz becslései szerint a válság "félrekezelése" miatt eddig már több mint 20 ezer ember vesztette el az állását. Az országnak egy többségi támogatást élvező, új és erős kormányra van szüksége, mert e nélkül nem fogja megtalálni a kiutat a válságból - hangsúlyozta a frakcióvezető. Navracsics Tibor elmondta, a 29-i ülésre számos indítványt szeretne kidolgozni a Fidesz, amelyek között határozati javaslatok és törvényjavaslatok is lesznek, de konkrétumot nem említett. Újságírói kérdésre a politikus elmondta: a kabinet helyében a Fidesz főleg a kormányzati szféra háttérintézményein spórolna.

Ezek is érdekelhetik