Friss hírek

2009.01.25. 19:41

Már 11 halott a törökországi lavinában

<p>A törökországi lavina halálos áldozatainak száma 11-re emelkedett vasárnap, miután az egyik sérült a kórházba szállítás után meghalt - jelentette az Anatolia török hírügynökség. A Törökország északkeleti részén történt tragédiát hatan élték túl a 17 fős hegymászócsoportból, amelyet elkapott a hógörgeteg.</p>

A lavinát túlélt hét ember közül kettőt kellett kórházba szállítani, de egyikük, egy nő már nem lélegzett, amikor a klinikára értek vele. Az orvosok hiába próbálták újra éleszteni, pedig két órán át küzdöttek az életéért - jelentette az Anatolia a sérültet kezelő kórház főorvosára hivatkozva.

A lavina helyi idő szerint nagyjából délelőtt 11 órakor zúdult le a Gümüshane tartománybeli Zigana hegyen, és maga alá temetett egy hegymászócsoportot. Tízen azonnal meghaltak. A közmunkákért felelős török miniszter a helyszínen nyilatkozva elmondta, hogy a 17 fős csoport öt tagja sértetlenül megmenekült.

A keresőcsapatok kutyákkal egészen sötétedésig vizsgálták a tragédia színhelyét, elővigyázatosságból folytatva a kutatást esetleges túlélők után, de nem találtak újabb testet a hó alatt.

A török médiában megjelent hírek szerint a csoport egy hegymászóklub tagjaiból állt, akik rendszeresen túráztak a Zigana hegynél a hétvégeken. Az NTV hírtelevízió értesülése szerint egy mélyebb völgyben voltak a lavina idején.

Ezek is érdekelhetik