Friss hírek

2009.01.19. 19:42

KÉZILABDA: Csak döntetlenre futotta a szlovákok ellen

<p>A magyar férfi kézilabda-válogatott csak 24-24-es döntetlenre volt képes Szlovákia legjobbjaival szemben a horvátországi világbajnokság hétfő esti csoportmérkőzésén. Hajdu János tanítványai az első félidőben még 12-6-ra vezettek, ám a második játékrészben egyenlíteni tudott a szlovák csapat.</p>

Jól indult az összecsapás a magyarok számára, kilenc perc elteltével már 6-1-re vezettek. Ezután kisebb rövidzárlat következett, de így sem forgott veszélyben a magyar együttes előnye. A játékrész utolsó 10 percére aztán ismét felpörgött a válogatott, így a szünetre 12-6-os előnnyel vonulhatott.

Fordulás után hétgólosra növelte előnyét Hajdu János legénysége, ezután viszont visszaesett a magyarok játéka, a szlovákok pedig egyre jobban jöttek fel. Az 57. percben 23-23 állt az eredményjelző táblán, és félő volt, hogy szlovákok söprik be a győzelmet, mert több lehetőség is adódott számukra. Ezek azonban rendre kimaradtak, Eklemovics viszont nem hibázott, így egy perccel a vége előtt ismét a magyaroknál volt az előny. A szlovákok következő támadása sem járt sikerrel, Iváncsik Tamás pedig eldönthette volna a meccset, de a kapufát találta el, a kontrából pedig egyenlítettek a szlovákok. A hátralévő két másodperc pedig nem volt elég az előny megszerzéséhez, így 24-24 lett a vége.

Férfi kézilabda világbajnokság, A csoport, harmadik forduló:
Magyarország - Szlovákia 24-24 (12-6)

Ezek is érdekelhetik