Friss hírek

2008.08.28. 15:51

Fertőzés Podgoricában, vízhiány a montenegrói tengerparton

<p>Továbbra sem tudják, mi okozza a tömeges podgoricai fertőzést. A vezetékes víz rendkívüli biológiai és kémiai elemzése azt mutatta ki, hogy minősége megfelel a higiéniai előírásoknak, közölte a montenegrói közegészségügyi intézet.</p>

Az utóbbi két napban újabb százak betegedtek meg, és jelenleg 1200-ra teszik a fertőzöttek számát, ám - mint hangoztatják - az utóbbi napokban csökkent azok száma, akik gyomorpanaszokkal keresik fel orvosaikat. A betegség szimptómái: hányinger, émelygés, görcsök és láz. A fertőzöttek túlnyomó többsége gyerek. Szinte valamennyiüket a vizsgálatokat és az orvosi ellátást követően otthoni gyógykezelésre küldik, a gyermekkórházban jelenleg 18 kicsit ápolnak.

Annak ellenére, hogy újabban a tengermelléki Bar kikötővárosban is megbetegedéseket jeleztek, a hatóságok azt állítják, hogy az adriai városkákban nincs fertőzés. A Budvában, Kotorban, Tivatban, Herceg Noviban, Petrovacon és Ulcinjban nyaraló turisták nincsenek veszélyben - nyugtatják a közvéleményt.

Hogy mégis sok turista hazautazik, az inkább egy másik súlyos problémával, a vízhiánnyal magyarázható. Petrovac és Ulcinj kivételével szinte valamennyi nagyobb tengerparti város ezzel a gonddal küszködik. A korlátozások néhol már napi tíz órát tesznek ki. A helybeliek már nem képesek a kellemetlenségtől megóvni a nyaralóvendégeiket. Szerencsére a három- és négycsillagos szállókban még nem kell vízhiánytól tartaniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!