Friss hírek

2007.11.15. 12:47

Ötösikreket szült egy orosz nő Angliában

<p>Jól érzi magát az az orosz nő, aki öt kislánynak adott életet még szombaton egy brit kórházban - jelentették be a kismama orvosai csütörtökön. A legnagyobb veszélyben közvetlenül születésük után voltak a gyerekek, most már jók a túlélési esélyeik - közölték az oxfordi kórház orvosai.</p>

A 29 éves zenetanárnő nevét nem árulták el, de több brit újságban megjelent egy fotó, amelyen egyik kislányát tartja a karjában. A lányok szombaton, 14 héttel a kiírt idő előtt születtek a John Radcliffe kórházban.

A gyerekek császármetszéssel jöttek világra. A műtétben öt csoportra osztva több mint 18 orvos és nővér segédkezett. A kicsik születési súlya fél és 1 kilogramm között van.
Az ötösikrek élveszületése ritkaság, és az anya egészségére is veszélyes a kihordásuk. Az orosz nő azért utazott Angliába, mert Oroszországban arra próbálták rávenni, hogy a magzatai közül többet vetessen el, de ő ezt vallási okokra hivatkozva visszautasította.

Mind az öt kislányt Angliában fogják ápolni, amíg meg nem erősödnek a hazautazáshoz. Az orvosi kezelés költségeit teljes egészében egy orosz emberbaráti csoport állta.

Az Egyesült Királyságban legutóbb 2002-ben születtek ötösikrek, az észak-írországi Belfastban. Az észak-ír testvérek idén kezdték az általános iskolát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!