Friss hírek

2007.11.20. 16:04

Nem vonult börtönbe Mortimer - napokon belül országos körözést adhatnak ki ellene

<p>Nem vonult be a börtönbe kedden délután 4 óráig a Mortimer néven ismert fiatalember, akit szeptember 26-án emberölés kísérletéért 3 év 10 hónapra ítélt a Fővárosi Ítélőtábla. Kedden reggel kilenc órakor kellett volna jelentkeznie a Nagy Ignác utcai börtönben, de ezt nem tette meg. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a Fővárosi Bírósághoz fordult, hogy adjanak ki körözést Mortimer ellen.</p>

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság (BVOP) sajtóosztályán megerősítették, hogy a fiatalember nem vonult börtönbe időben.

A Fővárosi Bíróság sajtótitkárságán a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatták, hogy az üggyel kapcsolatos dokumentumok még nem érkeztek meg a bíróságra. Az adminisztráció egy-két napot vehet igénybe, csak utána léphetnek az ügyben. A Független Hírügynökség információi szerint ez azt jelenti, hogy Mortimer ellen országos körözést adnak ki - ha addig nem kerül elő.

A bíróság szeptemberben kimondta, hogy 2005 májusában az akkor 17 éves Mortimer a fővárosi 21-es buszon 80 centiméteres kardjával átszúrta egy 15 éves roma fiú testét, aki életveszélyesen megsérült. A vádlott azzal próbált védekezni, hogy a karddal átszúrt fiú fenyegette, és véletlenül sebesítette meg őt, amikor megbotlott a hirtelen mozduló buszban. A Fővárosi Bíróság a védekezést nem fogadta el, 3 év 10 hónap börtönre ítélte jogerősen Mortimert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!