Friss hírek

2007.11.20. 16:03

Lomnici Zoltán Bangkokba utazott az államtanácsi elnökök világkongresszusára

<p>Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke kedden Bangkokba utazott az államtanácsi elnökök világkongresszusára - értesült a Független Hírügynökség. Thaiföld fővárosában a héten tartják a közigazgatási legfelsőbb bírósági elnökök és az államtanácsi elnökök szervezetének kilencedik kongresszusát. A nagy tekintélyű testület tagja többek között a holland királynő, a francia miniszterelnök és a brit igazságügyi miniszter is.</p>

A több mint 120 tagállam részvételével létrehozott világszervezet a közigazgatási bíráskodást irányító legfelsőbb bírósági elnököket, illetve államtanácsi elnököket tömöríti. A kongresszus három bizottságban folytatja munkáját, az egyik bizottság elnöke a magyar főbíró, aki a világszervezet 20 tagú igazgatótanácsának is tagja, tanácskozásuk fő témája a bírói életpálya és karrierépítés.

A delegációk vezetőit - köztük Lomnici Zoltánt - meghallgatáson fogadja a thaiföldi uralkodó is. Az államtanácsi elnökök világkongresszusát - amit rendkívüli biztonsági intézkedések mellett készítettek elő - a távol-keleti ország idei legnagyobb diplomáciai jelentőségű eseményének tartják, amiről a CNN és a BBC mellett beszámol a világsajtó is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!