Friss hírek

2007.11.30. 19:18

Kormányszóvivő szerint nincs alapja a sztrájkot hirdető szakszervezetek követeléseinek

<p>A kormány kész arra, hogy megállapodjon a szakszervezetekkel - reagált a kormányszóvivő arra, hogy december 17-én reggel 6 órától határozatlan idejű sztrájkot hirdet a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ), amely a Liga felhívásához csatlakozott. Daróci Dávid hozzátette: amit az érdekvédelmi szervezetek kérnek az egyrészt tévedés, másrészt érthetetlen.</p>

Gaskó István, a VDSZSZ elnöke azt mondta: a vasutasok csak akkor fejezik be a munkabeszüntetést, ha a kormány végleg eláll a szárnyvonalak bezárásától, illetve ha a LIGA követelései is teljesülnek. Ezek az egészségbiztosítás átalakításáról szóló törvénytervezet visszavonása, illetve a nyugdíjszámítás már elfogadott és januártól életbe lépő módjának a megváltoztatása.

Az egészségbiztosítás tervezett átalakításától nemhogy gyengébb, hanem erősebb lesz a kockázatközösség - mondta a Független Hírügynökségnek Daróczi Dávid. Tévedés az is, amit a törvénytervezet visszavonását követelők állítanak, miszerint a kormány több biztosítós rendszert akar. A kormányszóvivő leszögezte: az új rendszer egybiztosítós marad, amiből több lesz, azok a pénztárak.

Daróczi Dávid elmondta: a másik követelés azért érthetetlen, mert a vasúti szárnyvonalak kérdése kapcsán a kormány teljesítette a szakszervezetek kérését: egyelőre egyiket sem zárják be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!