Friss hírek

2007.11.30. 19:00

Kántor Lászlót beválasztották az Európai Filmakadémia Igazgatói Tanácsába

<p>Új magyar taggal bővült az Európai Filmakadémia (EFA) Igazgató Tanácsa. Kántor László magyar filmproducert is beválasztották a testületbe. A Filmakadémia alapító tagját - Szabó Istvánt - újraválasztották, jelentette az EFA pénteken.</p>

Az Európai Filmakadémiát Ingmar Bergman és Wim Wenders alapította 1988-ban. Az európai filmművészetért létrehozott Akadémia újraválasztotta 11 tagú Igazgató Tanácsát.
Az 1800 tagot számláló Akadémia Igazgató Tanácsa újabb magyar taggal bővült: ezentúl Kántor László is részt vesz a testület munkájában.

Az Igazgató Tanács tagjait az egyes régiók EFA tagjai, azaz a térség jelentős filmrendezői, producerei és egyéb filmalkotói szavazati alapján választják. Szabó Istvánt, aki alapító tagja az Euróapai Filmakadémiának, újraválasztották az Igazgató Tanácsba. Az EFA igazgatóság elnöke Wim Wenders, további tagjai: Yves Marmion, Nik Powell, Volker Schlöndorff, Pierre-Henri Deleau, Per Holst, Mike Downey, Francesco Ranieri Martinotti és Antonio Saura.

Kántor László az elmúlt években számos magyar film (Torzók, Szezon, Dallas Pashamende) és nemzetközi koprodukciók producere volt, legutóbbi produkciója Dettre Gábor filmje, a Tabló. Az Új Budapest Filmstúdió vezetőjeként vett részt Kántor László a többszörös fesztiváldíjas A csapda című Srdan Golubovic által rendezett szerb-német-magyar filmdráma gyártásában is.

Bővebb információ: a www.europeanfilmacademy.org oldalon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!