Friss hírek

2007.11.28. 18:10

Holnap nyílik a Vörösmarty téri karácsonyi vásár

<p>Kilencedjére rendezik meg a Budapesti Karácsony rendezvénysorozatot a Vörösmarty téren. A csütörtökön nyíló karácsonyi vásár mellett összesen 150 kulturális program is várja majd az érdeklődőket. A csaknem egyhónapos program több mint félmillió látogatót vonz évente nemcsak Magyarországról, hanem Európa más államaiból is.</p>

Több mint száz kézműves kínálja portékáit a csütörtökön nyíló karácsonyi vásáron a Vörösmarty téren. A kulináris élvezetek kedvelőinek is tartogat ínyencségeket a Budapesti Karácsony: vályogkemencében sült kenyérlángos, kürtöskalács -és rétessütő, hagyományos népi ételek, pecsenyesütő és forralt bor is lesz a rendezvényen az ünnepek alatt - olvasható a Főpolgármesteri Hivatal szerdai közleményében.

A Vörösmarty térre érkezőket hatalmas karácsonyfa és adventi koszorú fogadja, valamint betlehemi jászolok, amelyeket művészeti középiskolások készítettek. A Gerbaud Ház ablakaiban ismét feltűnik az Adventi Kalendárium. December 1-e és 23-a között naponta 17 órakor, 24-én pedig délben fény- és hangjáték kíséretében nyílik ki egy-egy kortárs művészeti alkotást leleplező ablak.

A gyerekeket az ünnepek alatt előadások, fűtött kézműves műhely és ajándékkészítő játszóház várja a Vörösmarty téren. Az igazi lappföldi Mikulás is állandó vendége lesz a Budapesti Karácsonynak. Vele november 30-án 17 órától este fél hétig, december 2-án 16 órától este fél hatig, december 3-án 15 óra 30 és 16 óra 30 között, december 4-én 17-től 18 óráig, december 6-án 18 óra 30-tól 20 óráig, valamint december 9-én 10 óra 30 perctől 12 óra 30-ig találkozhatnak a kicsik.

A december 24-ig tartó Budapesti Karácsony rendezvénysorozat 150 kulturális programot is tartogat az érdeklődőknek, köztük harangjáték-koncertet, komolyzenei előadásokat és karácsonyi műsorokat.

A Budapesti Karácsony a kontinens legrangosabb karácsonyi eseményei között tartják számon: 2006-ban a világhírű Travel&Leisure magazin beválogatta a 10 legjobb európai karácsonyi rendezvénysorozat közé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!