Friss hírek

2007.11.28. 17:08

Buszbaleset, bombák - dugó Budán

<p>Egy buszbaleset és építkezésen talált II. világháborús bombák miatt volt dugó Budán, a Budakeszi és a Hűvösvölgyi úton.</p>

Bartha László, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az ütközés miatt egy utas sérült meg könnyebben. A helyszínelés fél öt körül már befejeződött, a kialakult közlekedési dugó lassan szűnik. A Hűvösvölgyi úton ezzel egyidőben világháborús bombák miatt kellett lezárni egy szakaszt.

A Hűvösvölgyi út és a Sodrás utca kereszteződésében egy építkezésen II. világháborús robbanószerkezetek kerültek elő a földből. Pásztor Norbert, honvéd tűzszerész főtörzsőrmester elmondta, hogy a helyszínen 21 darab, 75 milliméter átmérőjű német repeszgránátot, 10 darab ugyanekkora páncéltörő gránátot, 4 darab szintén 75 milliméteres, a páncélt átégető, úgynevezett kumulatív gránátot és egy 88 milliméteres német páncéltörő rakéta lövedéket találtak. A gyújtószerkezettel ellátott, de szállítható robbanószerkezeteket központi gyűjtőhelyre viszik és később megsemmisítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!