Friss hírek

2007.11.16. 10:35

A MOL ismét visszautasította az OMV ajánlatát

<p>A MOL ismét visszautasította az osztrák OMV vásárlási ajánlatát- írja pénteki számában a német Handesblatt című újság. A magyar olajóriás vezérigazgatója azt mondta: "elegendő forrásunk van ahhoz, hogy saját növekedési stratégiánk megvalósítsuk". Mosony György hozzátette: " az OMV-nek meg kellene vizsgálnia, hogy a pénzét nem lenne-e érdemesebb más projektba fektetni".</p>

Az AFP tudósítása szerint csütörtökön az OMV mintegy 14 milliárd eurós ( körülbelül 3500 milliárd forint) ajánlatot tett a MOL-ra. Az osztrák olajipari vállalat vezérigazgatója azt mondta: " az ajánlattal cégünk kiterítette lapjait. Most pedig a MOL részvényesein a sor, hogy döntsenek". Wolfgang Ruttensdorfer szerint a részvényesek zöme helyeselte az OMV ajánlatát.

Azzal kapcsolatban, hogy január 1-én lép hatályba Magyarországon a "Lex-MOL", amely a magyar olajipari vállalatot hivatott védeni az ellenséges felvásárlásokkal szemben, Ruttersdorfer azt mondta: "az ilyen dolgok legfeljebb két-három évig tartanak". A törvénnyel kapcsolatban egyébként az Európai Bizottság eljárást indított, mert szerinte a Lex-MOL ellentétes az uniós előírásokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!