Friss hírek

2007.11.16. 15:56

A Fidesz delegáltja sztrájkra kérte a BKV legnagyobb szakszervezetét

<p>Demonstráció szervezésére kérte a a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) egyik tisztségviselőjét a BKV Felügyelő Bizottságának fideszes tagja. A szakszervezet erről pénteken közleményben tájékoztatta tagságát.</p>

A közlemény szerint a fideszes fb-tag a társaság jelenlegi helyzetére hivatkozva demonstráció megszervezésére, illetve megtartására kérte fel a tisztségviselőt.

A közlekedési társaság legnagyobb szakszervezete határozottan tiltakozik a politika ilyen szintű beavatkozásába szakszervezetük és társaságuk belügyeibe. A VTDSZSZ a jövőben is megvédi dolgozói érdekeit, ám nem csatlakoznak az egyes szakszervezetek által jövő keddre meghirdetett figyelmeztető sztrájkhoz - olvasható a közleményben.

A BKV Zrt. Felügyelő Bizottságának fideszes delegáltja Vitézy Dávid, aki A Városi- és Elővárosi Közlekedési Egyesület szóvivője is egyben. A politikus a Független Hírügynökségnek cáfolta, hogy megkereste volna a szakszervezet képviselőjét.

A VTDSZSZ elnökhelyettese, Gulyás Attila azonban a Független Hírügynökségnek megerősítette, hogy a Fidesz delegáltja demonstráció megtartására kérte fel szakszervezetüket.

Az MSZP fővárosi frakciójának vezetője, Steiner Pál felháborítónak nevezte, hogy bárki politikai okokból kívánja veszélyeztetni egy 2 milliós város közlekedését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!