Friss hírek

2007.10.09. 13:52

Véget ért a bunkerlicit, elkeltek a győri légvédelmi pincék

<p>A kikiáltási ár két és félszereséért keltek el Győrben az önkormányzat légvédelmi pincéi. Az önkormányzat néhány hete hirdette meg a vastag betonból épült, mára azonban lepusztult speciális helyiségeket. A licitet hétfő délután tartották a győri városházán.</p>

A legkisebb légópince 3 millió 850 ezer, a legnagyobb pedig több mint 6 millió forintért talált új gazdára. A harmadik, egy csaknem 400 négyzetméteres, második világháborús óvóhelyért pedig négyzetméterenként majdnem 11 ezer forintot, összesen 4,3 milliót fizetett az új tulajdonos. Berger Sándor a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy nem akarja lebontani az életveszélyesnek nyilvánított helyiséget. "Elbontásban nem gondolkodunk, én ezt Győrnek, nem csak Gyárvárosnak egy olyan emlékének tartom amitől nem megszabadulni kell hanem inkább valami funkcióval megtöltve előtérbe helyezni" - mondta az építési vállalkozó.

A több mint egy méter vastag falú, acélfödémes épületre az új tulajdonos számításai alapján még legalább 20 millió forintot kell költeni. A tervek szerint a felújítás után pincekocsma vagy helytörténeti múzeum lesz belőle.

Nem csak ez, hanem a másik két óvóhely is gyorsan elkelt. Az összesen 5,85 milliós kikiáltási ár helyett az önkormányzat 14,3 millió forintért adott túl hatvanéves, lepusztult bunkerein. Az új tulajdonosoknak 8 napon belül kell kifizetniük bunkereiket. A helybeliek azt szeretnék ha a pénz egy részéből új játszótér épülhetne Gyárvárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!