Friss hírek

2007.10.13. 19:17

Mártély és Mindszet között csak holnapra áll helyre a vasúti közlekedés a halálos vonatbaleset miatt

<p>Szombat este és várhatóan még éjjel is folytatódik a műszaki mentés annál a mindszenti vasútátkelőnél, ahol halálos baleset történt. Ezért Mártély és Mindszet között valószínűleg csak vasárnap hajnalra áll helyre a vasúti közlekedés, addig vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kavalecz Imre, a MÁV sajtószóvivője.</p>

Egy gépkocsi 24 éves sofőrje körültekintés nélkül hajtott be a sorompó nélküli mindszenti vasútátjáróba, ahol a Szentes és Makó között közlekedő vonattal ütközött. A vonat maga alá gyűrte az autót, majd 250 métert tolta maga előtt. A sofőr és utasa, egy 19 éves férfi a helyszínen meghalt.

A vonat alá szorult gépkocsit a tűzoltóság segítségével jelenleg is próbálják kiszabadítani. Kavalecz Imre elmondta: az autó annyira beszorult, hogy egy darura van szükség, hogy megemelje a vonatot. Ezért is húzódik el a mentés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!