Friss hírek

2006.12.16. 12:03

Lejárt szavatosságú halkonzervek: Baranya után Komárom-Esztergomban is

<p>Baranya után Komárom-Esztergom megyében is találtak lejárt szavatosságú, átcímkézett halkonzerveket - tudta meg a Független Hírügynökség Vass Péter Baranya megyei főállatorvostól.</p>

Pécsett még hétfőn zárolták az egyik bevásárlóközpont halkonzerv-raktárkészletét, mert a dobozok alján halványan 2005/2006, a tetején pedig új címkén 2006/2007-es lejárati idő szerepelt. A baranyai főállatorvos értesítette az esetről a megyei főállatorvosokat, akik országszerte intézkedtek a konzervek visszavonásáról. A dobozon lévő cimke alapján vizsgálatot kezdtek a terméket forgalmazó Komárom-Esztergom megyei cég ellen.

A cég telephelyén csütörtökön tartott ellenőrzés alatt éppen befutott egy külföldről érkező kamion, amelyben szintén voltak ugyanilyen márkájú, lejárt szavatosságú, és átcímkézett hering konzervek. A szakemberek felvették a kapcsolatot a halkonzervet gyártó céggel, amelyről egyelőre annyit lehet tudni, hogy Európai Uniós tagállamban működik.

Vass Péter a hétfői igazgatói értekezlet és az országos főállatorvossal történt egyeztetés után keddre ígért bővebb tájékoztatást az ügyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!