Friss hírek

2006.12.16. 13:52

KÉZILABDA: Ötödik helyen zárták az Eb-t a magyar lányok

<p>Az ötödik helyért játszott mérkőzésen a házigazda svédek ellen szombaton magabiztos győzelmet aratott a magyar válogatott a női kézilabda Európa-bajnokságon.</p>

A vendéglátók kezdtek jobban, amíg a svédeknek szinte minden összejött, addig Németh András tanítványai átlövésből és a szélről is pontatlanul céloztak. A félidő derekán magához tért az addig enerváltan kézilabdázó magyar csapat, a 23. percben Görbicz Anita gólja után már a mieinknél volt az előny. Miután rendezettebbé vált a védekezés és pontosabbá a támadójáték jóval eredményesebb volt a magyar együttes, előnye már ötgólos volt a szünetben.

A második játékrészben ugyan többször is felzárkóztak a svédek, de nem volt bennük elég átütőerő ahhoz, hogy fordítsanak. A magyar csapat legeredményesebb játékosa Mehlmann Ibolya volt nyolc találattal. A győzelemmel a lányok nemcsak az ötödik helyet, hanem a jövő évi világbajnoki indulás jogát is megszerezték.

Női Kézilabda Eb, Svédország, az 5. helyért:
Svédország-Magyaroszág 25-32 (12-17)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!