Friss hírek

2006.12.16. 12:46

CASTRO: Hugo Chavez szerint nem rákos a kubai vezető

<p>Fidel nem rákos - jelentette ki Venezuela elnöke, Hugo Chavez pénteken katonai vezetők előtt tartott beszédében. A baloldali elnök azután nyilatkozott pozitívan Castro állapotáról, hogy az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója kijelentette: a kubai vezetőnek csak hónapjai vannak hátra.</p>

Hugo Chavez elmondta, hogy még csütörtökön beszélt telefonon Castroval, aki érzése szerint élénk volt, és hozzátette: csokoládét küldött neki, mert már változatosabbá teheti a diétáját. A dél-amerikai ország vezetője elmondta, hogy a kubai kormányzat tisztviselői rendszeresen tájékoztatják a Commandante állapotáról.

Ugyanakkor John Negroponte, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Washington Postnak azt nyilatkozta: "minden arra mutat, hogy legjobb esetben csak néhány hónapja és nem évei vannak hátra a kubai elnöknek". A hírszerzési igazgató azonban nem részletezte, honnan jutottak a Comandante rossz egészségi állapotáról szóló információkhoz.

A 80 éves Fidel Castro bélműtéte után, július 31-én adta át a hatalmat testvérének, Raúl Castrónak. Július 26-a óta a Comandante nem jelent meg a nyilvánosság előtt, csak az őt ápoló kórházban készült fotókon és televíziós felvételen mutatták őt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!