Foci vb 2022

2022.12.02. 09:44

Így ünnepeltek Tokióban a japánok győzelme után!

A hajnali időpont ellenére sokan az utcákon ünnepelték Tokióban a japán labdarúgó-válogatott továbbjutását a katari világbajnokságon.

Fotó: The Yomiuri Shimbun via AFP

A Nikkan Sports című sportlap különkiadást szentelt a csapat váratlanul jó szereplésének. A japánok a németek után a spanyolokat is legyőzték 2-1-re, így csoportelsőként léptek tovább a 16 közé. A hajnali 4 órás időpont ellenére a szurkolók megtöltötték azokat a bárokat, vendéglátó helyeket, ahol televízión nézhették a találkozót, majd a főváros nevezetes pontjain, így a világ legforgalmasabb gyalogos átkelőhelyének tartott Sibuja kereszteződésnél gyűltek össze.

Kisida Fumio, Japán miniszterelnöke is értékelte a továbbjutást, aki szerint a válogatott egy fantasztikus meccsen hatalmas eredményt ért el.

"Nekünk ázsiaiaknak az a tény, hogy a világ futballjának két vezető hatalma, Németország és Spanyolország ellen nyertünk, nagy magabiztosságot ad. Még sokat kell tanulnunk, de optimisták vagyunk, mert megmutattuk, hogy az ázsiai és a japán futball két topcsapatnál is jobb. Ezért együtt örülünk" - fogalmazott a kapitány.

Japán a nyolcaddöntőben Horvátországgal találkozik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!