Foci vb 2022

2022.12.01. 22:02

A németek ismét elbúcsúztak a vb-től

Csütörtökön este az E-csoportban osztották ki a továbbjutó helyeket.

ÉM

Costa Rica's midfielder #17 Yeltsin Tejeda (L) scores his team's first goal during the Qatar 2022 World Cup Group E football match between Costa Rica and Germany at the Al-Bayt Stadium in Al Khor, north of Doha on December 1, 2022. (Photo by Ina Fassbender / AFP)

Fotó: AFP

Nem volt a legkönnyebb helyzetben a német válogatott a Costa Rica elleni összecsapás előtt. Az biztos volt, hogy Nationalelf csakis abban az esetben léphet tovább, ha legyőzi harmadik csoport ellenfelét, de biztosan kizárólag akkor, ha közben Spanyolország legyőzi Japánt. Costa Ricának pedig a siker ért volna 16 közé kerülést, illetve a döntetlen akkor lehetett volna elég, amennyiben a spanyolok megverik Japánt. Egyébként történelmi nap volt a csütörtöki, a francia Stéphanie Frappart személyében először volt női játékvezetője egy férfi világbajnoki mérkőzésnek. Segítői is nők, a brazil Neuza Back és a mexikói Karen Diaz voltak.
A németek már a 10. percben elkezdték aktuális elképzelésük teljesítését, Raum beadása után Gnabry hat méterről, senkitől sem zavartatva fejelte a bal alsó sarokba a labdát, 0-1. Iránytott, dominált Hans-Dieter Flick válogatottja, viszont 43. percben csaknem jött az egyenlítés, Fuller közeli lövését Neuer a kapu fölé tornázta.
Rossz hírek érkeztek a németek számára a másik pályáról, de aztán a saját meccsükön is elkezdett ,,égni a ház", mivel Tejeda az 58. percben észlelt jól egy Neuerről kipattanó labdánál, 1-1. A 70. percben Costa Rica fordított is, egy szabadrúgás után Vargas kotorta a labdát a kapuba, jött a vizsgálat, megadták, 2-1. Ekkor nem csak a németek, a spanyolok is kiesésre álltak. Havertz 10 méterről egyenlített (2-2) a 73. percben, majd a 85. percben ismét ő jött a sorban (2-3), akit Füllkrug is követett (2-4), ennek ellenére mindkét csapat kiesett, a németek ugyanúgy, mint 4 éve.

Jegyzőkönyv
Costa Rica – Németország 2-4 (0–1)
Al-Hor, al-Bajt Stadion, 67 054 néző. V.: Frappart (francia).
Costa Rica: K. Navas – Fuller (Bennette, 74.), Ó. Duarte, K. Waston, J. Vargas, Oviedo (Contreras, 93.) – B. Aguilera (Salas, 46.), Borges, Tejeda (Wilson, 93.), Joel Campbell – Venegas (Matarrita, 74.). Szövetségi kapitány: Luís Fernando Suárez.
Németország: Neuer – Kimmich, Süle (Ginter, 93.), Rüdiger, Raum (Götze, 67.) – Goretzka (Klostermann, 46.), Gündögan (Füllkrug, 54.) – Gnabry, Musiala, L. Sané – Th. Müller (Havertz, 67.). Szövetségi kapitány: Hans-Dieter Flick.
Gólszerző: Tejeda (58.), Vargas (70.), ill. Gnabry (10.), Havertz (73., 85.), Füllkrug (90.).
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!