Foci vb 2022

2022.12.01. 22:06

Fantasztikus, csoportgyőztes Japán

Az ázsiaiak mellett a spanyolok léptek tovább a 16 közé.

ÉM

Japan's midfielder #17 Ao Tanaka (R) scores his team's second goal during the Qatar 2022 World Cup Group E football match between Japan and Spain at the Khalifa International Stadium in Doha on December 1, 2022. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)

Fotó: AFP

A csoport másik találkozóján Spanyolország győzelemmel vagy döntetlennel biztosan továbbjutó volt, ám mivel nagyon jó volt a gólkülönbsége, vereség esetén is jó eséllyel pályázott volna nyolcaddöntős helyre. Japánnak is kellett a győzelem a következő körhöz, míg vereséggel csomagolhattak. Itt is viszonylag korán megszületett ,,az" a találat, a 12. percben Azpilicueta jobb oldali beadásából Morata kissé jobbról, öt méterről a kapu közepébe fejelte a labdát, 0-1. Jó százalékban birtokolta labdát a ,,keleti" együttes, de oly nagy lehetőségek nem voltak. Az első játékrész tehát lepörgött, amely a két európai csapatnak kedvező eredményt hozott. A 48. percben a 16-os bal sarkánál a bizonytalan Baldét szerelte a harcias Morita, R. Doanhoz passzolt, aki ballal a bal sarokba lőtt félmagasan 17 méterről, picit jobbról, 1–1. És amire talán csak a japánok gondoltak... Tanaka megfordította az állás az 53. percben (2-1), ezzel a négyes élére ugrottak, a németek pedig kiesők lettek... Szépen tartották ezt az állást, és a 6 pontjukat a japánok, a spanyolok helyzetekig jutottak mindössze, és az őket, valamint a németeket is megverő Japán mögött másodikként jutottak tovább. Japán Horvátországgal, míg Spanyolország Marokkóval találkozik a 8 közé kerülésért. ÉM

Jegyzőkönyv
Japán – Spanyolország 2-1 (0–1) 
Katar, al-Rajjan, Halifa Stadion, 44 851 néző. V: Victor Gomes (dél-afrikai).
Japán: Gonda – Itakura, Josida, Tanigucsi – Ito, Morita, Tanaka (Endo Vataru, 87.), Nagatomo (Mitoma, 46.) – Kubo (R. Doan, 46.), Maeda (Asano, 62.), Kamada (Tomiyasu, 68.). Szövetségi kapitány: Hadzsime Morijaszu.
Spanyolország: Simón – Azpilicueta (Carvajal, 46.), Rodri, Pau Torres, A. Balde (J. Alba, 68.) – Gavi (Ansu Fati, 68.), Busquets, Pedri – Nico Williams (Torres, 57.), Morata (Asensio, 57.), Olmo. Szövetségi kapitány: Luis Enrique.
Gólszerző: Doan (48.), Tanaka (53.), ill. Morata (12.).

A csoport végeredménye: 1. Japán, 2. Spanyolország, 3. Németország, 4. Costa Rica.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!