Szponzorált tartalom

2020.09.05. 19:41

Hitelfedezeti biztosítás, pénzügyeink védőhálója

Pénzügyeink biztonsága alapvető szempont a minőségi élethez. Ha hitelekről van szó, talán még fontosabb, hogy azok törlesztése minden esetben rendben történjen, esetleges váratlan helyzetek miatt se szálljanak másra a terheink. Épp erre jelent megoldást a hitelfedezeti biztosítás.

Hiteltípusok és biztosítási lehetőségek

Az első és legfontosabb tisztázandó dolog az, hogy pontosan milyen típusú hiteleknél vehető igénybe a biztosítás. Szerencsére több esetben is folyamodhatunk ezért a megoldásért, ilyen pl. a személyi kölcsön, a hitelkártya, vagy éppen az áruhitel. Legyen szó bármelyik típusról, a feltételek hasonlóak, ami pedig a legbiztosabb közös pont, hogy a hitelfedezeti biztosítás védelmet kínál a törlesztőrészleteinknek és pénzügyeinknek.

Ha váratlan, a hiteltörlesztést jelentősen befolyásoló eseményekről beszélünk, nyilván mindenki fejében megfordulnak az eshetőségek, ám a hitelfedezeti biztosításhoz kötődő feltételek egészen pontosan meghatározzák milyen esetben és milyen mértékben vállalja át a biztosító az anyagi terheinket. Lássuk tehát ezeket.

A legdrasztikusabb eshetőség a halál, vagy a végleges munkaképesség csökkenés. Mivel ez a várható legsúlyosabb kategória, ezekben az esetekben a hitelfedezeti biztosítás 100%-ban fedezi a hátralévő törlesztőrészleteinket. Tartós betegállomány vagy munkanélküliség esetén sem kell aggódnunk a hiteleinkért, hiszen ezek 61. napjától a biztosító törleszti a részleteinket, legfeljebb 6, vagy 12 hónapig.

Mivel hitelkártyák mellé is igénybe vehető a szolgáltatás, felmerülhet a kérdés, hogy miben más a hitelfedezeti biztosítás ebben az esetben. A már említett szolgáltatások itt is érvényesek, ám a biztosító itt gondol a hitelkártya visszaélésekre is. Amennyiben rendelkezünk a megfelelő biztosítási csomaggal, a kártya elvesztése és a kártyakiállító felé történő bejelentése között esetleg leemelt összeget megtérítik.

Hitelkártya elvesztése esetén is segítséget nyújt a biztosító

A fedezet ára

Ahogy a különféle típusú hitelekhez való folyamodásnak is megvannak a saját feltétel- és szabályrendszerei, úgy természetesen a hitelfedezeti biztosítás által nyújtott védőhálónak is megvan a maga ára. Szerencsére nem kell óriási plusz kiadásokra gondolnunk, az pedig már csak rajtunk múlik, hogy mennyit kívánunk áldozni a hitelünk stabilitásáért és a váratlan esetek megnyugtató rendezéséért.

A biztosítás díjszabása több tényezőtől is függ, mint pl. nyugdíjas-e az igénylő, esetleg munkanélküli, netán egyedül, vagy adóstárssal folyamodott hitelhez. A másik döntő faktor pedig a hitel típusa, hiszen eltérő feltételekkel igényelhető a hitelfedezeti biztosítás egy áruhitelnél, vagy épp egy személyi kölcsönnél. Ami biztos, hogy a törlesztőrészletek összegének egy minimális százalékáért már igénybe vehető a hitelfedezeti biztosítás. És legyünk őszinték, ez nem túl nagy ár a hiteleink biztonságáért.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!