Pihenés

2019.12.22. 09:30

Telt házas ünnepnapok

Főként a nevesebb fürdőhelyek számítanak kedvelt célpontnak a két ünnep között.

Bájer Máté

Orliczki Anett az Aurora Hotel recepciósa díszíti a karácsonyfát

Fotó: Bujdos Tibor

Magyarország egyik legnagyobb, szálláshelyek ajánlatait összegző oldala közölte azoknak a belföldi úti céloknak a listáját, amelyek az ünnepi időszakban a legkedveltebb idegenforgalmi célpontoknak számítanak. Miskolctapolca a tizedik abban a sorban, amit Hajdúszoboszló, Hévíz és Gyula vezetnek. A közzétett adatokból kiderül: karácsony környékén a fürdővárosok élvezik a pihenni vágyók figyelmét leginkább. A verseny így is nagy a vendégek figyelméért: minden hotel igyekszik egyedi, színes kínálattal, hangulatos dekorációval, művészien komponált menüsorokkal és látványos vagy épp izgalmasnak ígérkező szórakoztató programokkal csábítani az érdeklődőket. A kacsamáj legalább annyira megtalálható a karácsonyi csomagokban felkínált ételek között, mint a halászlé és a bejgli.

Kaszinóvá alakul az étkező

Miskolctapolca egyértelműen a legkeresettebb ünnepi úti cél megyénkben; az itteni hotelekben csak elvétve, főleg lemondás esetén lehet szobát foglalni. A wellness-szállodák mellett a hagyományos kínálattal rendelkező szálláshelyek is rég megteltek; úgy tűnik, a hely vonzereje csábítja leginkább az idelátogatókat. Nemcsak a karácsonyi és szilveszteri időszakra jelentettek telt házat a hotelek, de a két ünnep között is bajos a foglalás. A szálláshelyek természetesen itt is változatos programokkal várják a vendégeket.

– Az alapcsomagok félpanziós ellátást tartalmaznak, a karácsonyi csomagban azonban vacsora is lesz mind a három napon – mutatta be Tóth Barbara az Aurora Hotel Miskolctapolca ünnepi kínálatát. – Délutánonként falatkákat, forralt bort, teát szolgálunk fel, a gyerekek számára pedig mesedélutánt tartunk. Szilveszterkor a zenét DJ szolgáltatja majd a gálavacsorán és az utána tartott partin. Az éttermi részben kaszinót rendezünk be, itt tudnak majd a vendégek pókerezni, blackjackezni, valamint rulettezni az éjszaka folyamán. Éjfélkor tűzijátékot lövünk fel.

A hotelben szinte alig van foglalható éjszaka már az évben.

– Az összes karácsonyi csomagot értékesítettük, a két ünnep között is legfeljebb 1-2 egyéjszakás hely van. Szilveszterre mindössze három szobánk van szabadon.

Kétszer ennyire is lenne vendég

A Bogácsi Gyógy- és Strandfürdő is kedvelt helyszín.

– Összesen 260 vendég­ágyunk van, ezeket már mind lefoglalták – mondta Jacsó Zoltán ügyvezető igazgató. – Igazság szerint ebben az időszakban nyolc éve telt házzal működünk. Külön programokkal nem készülünk, aki aktív, táncos szórakozásra vágyik, az a pincesoron megtalálja a számítását. A szilveszteri foglalások nagy része általában előre egy évvel történik, de volt rá példa, hogy három évvel előre foglaltak le apartmant. Úgy vélem, akár kétszer ennyi helyet is ki tudnánk adni ilyenkor.

Az olyan kedvelt megyei turisztikai célpontok, amelyek nem számítanak fürdővárosnak, kevésbé keresettek ebben az időszakban.

– Belsőépítészet terén a legmodernebb színvonalat képviseljük, mert azt vesszük észre, a vendégek egyre inkább keresik a prémium- és superior szolgáltatásokat, ez pedig igaz az ünnepi időszakra is – számol be lapunknak tapasztalatairól Bágyi Péter, a sárospataki Hotel Bodrog Wellness igazgatója. Véleménye szerint karácsonyra a kétéjszakás csomagok a legkelendőbbek, míg szilveszter tekintetében a hároméjszakások.

Érdekes adat, hogy amíg a legtöbb szálloda számos külföldi vendéget fogad az év nagy részében, ilyenkor ez a tendencia megváltozik: mint azt a megkérdezett helyeken elmondták, megyénkben főként belföldi turistákra számítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!