Életstílus

2017.08.27. 19:08

Ültessünk, árnyékoljunk!

Miskolc - Lehet tervezni az örökzöldek helyét a kertünkben, udvarunkon.

Miskolc - Lehet tervezni az örökzöldek helyét a kertünkben, udvarunkon.

Augusztus vége és szeptember eleje a legoptimálisabb időpont az örökzöldek ültetésére. Elsődleges, hogy megtaláljuk az ideális helyet. Érdemes előre gondolkodni, és aszerint kiválasztani a növényt, amit ültetni szeretnénk, hiszen nem mindegy, hogy mekkorára fog nőni az örökzöldünk. Ha sort vagy sövényt szeretnénk ültetni, akkor a megfelelő távolságra különösen érdemes odafigyelni.

Az ültetésnél ezek a növényfajták jellemzően nem igényelnek nagy gödröt, mert kisebb a gyökérzetük, mint, mondjuk, egyes gyümölcsfák esetén. A legtöbb a trágyát sem igényli az ültetés alkalmával, sőt van, amelyiknek inkább árt, erről érdemes a vásárlás helyén a szakember véleményét kikérni.

Bár a fenyő- és tujafélék sok törődést nem igényelnek, azonban az ültetést követően sok vizet párologtatnak. Ezért ilyenkor érdemes a megfelelő öntözésre figyelni, illetve ha napos helyre kerül a növény, és a nyár vége, illetve az ősz meleg, napos, akkor nem árt árnyékolni. Az árnyékoló készülhet lécből, nádból, fátyolfóliából, vagy készen is vásárolhatunk a szaküzletekben, lényeges, hogy megfelelően állítsuk be a napsütötte oldalon.

- ÉM-HI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!