Életstílus

2017.01.31. 15:58

Mivel dobjuk fel a hosszú, téli estéket? Íme öt tipp…

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Íme néhány ötlet ahelyett, hogy téli álomra hajtsuk fejünket.

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Íme néhány ötlet ahelyett, hogy téli álomra hajtsuk fejünket.

Jeges utakon csúszkálás, beázott csizma, latyak, bent megsülünk, kint megfagyunk a hat réteg pulóverben… Azaz, ha vége is a januárnak, de még itt a február: szívünk szerint bebújnánk a takaró alá és téli álmot aludnánk. Itt az ideje erőt gyűjteni: a CBS Reality tévéadó összegyűjtött öt otthoni programot, amikkel át lehet vészelni a fagyos téli hónapokat.

Véres küzdelmek

Emlékszünk még gyerekkorunkból, amikor igazi, vérre menő csaták zajlottak a társasjátékok színterén? Ismerjük az örök vitákat a trükkös csalók és a szabályokat ismételgető játékstréberek között, meg az örök lúzert, akit mindig a cél előtt ütnek le a „Ki nevet a végén?”-ben. A hideg téli délutánokon itt az ideje, hogy elővegyük a régi kedvenceinket.

Hidegrázás

Télen végre végig tudjuk nézni azokat a bakancslistás filmeket, amikre év közben nem volt időnk. Igazi horror­estét csaphatunk a barátainkkal, amihez nincs szükség másra, mint egy nagy adag popcornra, több liter üdítőre és a távirányítóra, meg néhány kispárnára, amit az arca elé ránthat mindenki a kritikus részeknél.

Téli nedű

Októbertől vadásszuk a bodegáknál, egyből felmelegít minket és még a hígított verziót is örömmel fogyasztjuk: mi az? Hát persze, hogy a forralt bor. Ha egy kis kulináris élvezetre vágyunk, a januári fagyott esték remek alkalmat nyújtanak ahhoz, hogy elkészítsük magunknak, ráadásul otthoni környezetben akkor sem kell aggódnunk, hogy a fejünkbe száll. Jó hír amatőr szakácsoknak: lehetetlen elrontani.

Amit mindig a végére hagyunk

Otthoni nagytakarítás? Majd ha fagy! Igen, most jött el az ideje. Tavasztól őszig számtalan program vár minket, még a kegyetlen edzések is szórakoztatóbb programnak tűnnek, mint a takarítás. A kosz viszont nem hanyagol minket háromnegyed évig, így nem csoda, hogy januárra már a porszívót elönti a por, a szekrényünkből meg kifolynak az összedobált ruhák. Ha már a fagy miatt nem mozdulunk ki, fordítsuk az időt a lakásunkra – higgyük el, feltöltő érzés lesz végre elfelejteni a mindennapos bűntudatunkat.

Kincskeresés

Tegyük a szívünkre a kezünket: imádunk vásárolni (természetesen magunknak). Sajnos ez a hobbi viszont igen pénzigényes, arról nem is beszélve, hogy a januári hidegben senkinek sincs kedve fagyott kézzel hazacipelni a teletömött zacskókat.

Irány a padlás vagy a régi tároló: számtalan olyan ezeréves holminkat lelhetjük fel, amelyekről nem is álmodnánk. Tinédzser korunkban kapott elegáns felsők vagy kifinomult ékszerek – olyan, eddig használatlan, elfeledett ajándékokra bukkanhatunk, amiket nem becsültünk meg eléggé annak idején.

És még pénzt sem kellett költenünk. Takarítás és leltározás közben a kincsek tárházát lelhetjük fel. Itt az ideje körbenézni, így akár magunkat lepjük meg a régiségekkel vagy eladjuk, mindenképpen jól fogunk járni.

ÉM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!