Életstílus

2010.06.15. 18:00

Fáraók titka: egyiptomi horoszkóp - Az első 6 jegy

<p>Tudtad, hogy isteni tulajdonságokkal bírsz? Az óegyiptomi horoszkóp ugyanis istenekről nevezte el asztrológiai jegyeit. Még az is előfordulhat, hogy te vagy a szerelem istennője!</p>

Több ezer évvel ezelőtt az óegyiptomi papok már jól ismerték a bolygók járását. Horoszkópot elsősorban a fáraó gyermekeinek születésekor, főpapok és tisztségviselők választásakor, illetve háborúk és hadjáratok indításakor használtak. Az egyes asztrológiai jegyeket az egyiptomi istenek nevével látták el. Kiszámítása kicsit bonyolultabb, mint a ma használatos horoszkópoké, nagyjából dekádonként változik. Ám az isteni tulajdonságok, amiket egy-egy jegyhez feljegyeztek, a ma emberére is jellemzőek.

Ámon-Ré az Istenek királya

Nagyvonalú, büszke és energikus. Határozott, egyenes jellem, jó vezető és szervező. Szereti megcsillogtatni erényeit, imád versenyezni. Kezdeményező a harcban és nyílt sisakkal játszik. Ki nem állhatja a körmönfont beszédet, a tisztességtelen megoldásokat. Feldühödik, ha nevetségessé teszik, vagy ha nem értékelik kellően tehetségét. Ilyenkor kemény ellenfél válik belőle, de egyébként mindenkivel jól együtt tud működni.
Illik hozzá: Hathor és Hórusz

Te melyik jegybe tartozol?
Hathor: I. 01–07., VI. 19–28., IX. 01–07., XI. 18–26.
Ámon-Ré: I. 08–21., II. 01–11.
Neith: I. 22–31., IX. 08–22.
Szfinx: II. 12–29., VIII. 20–31.
Ozirisz: III. 01–10., XI. 27–XII. 18.
Ízisz: III. 11–31., X. 18–29., XII. 19–31.
Thot: IV. 01–19., XI. 08–17.
Hórusz: IV. 20–V. 07., VIII. 12–19.
Anubisz: V. 08–27., VI. 29–VII. 13.
Szeth: V. 28–VI. 18., IX. 28–X. 02.
Baszthet: VII. 14–28., IX. 23–27., X. 03–17.
Szekhmet: VII. 29–VII. 11., X. 30–XI. 07.
Anubisz a holtak kapujának őrzője
Szigorú. Mindent feketén-fehéren lát, nem szeret kompromisszumot kötni. Becsületes, nyíltszívű, ami a szívén, az a száján. Kicsit talán nyers, viszont rendszerint igaza van. Precíz és pontos, fegyelmezettséget követel környezetétől, de még inkább önmagától. Nehezen barátkozik, inkább a háttérbe húzódik. Mivel csak azt tartja jónak, amit ő csinál, könnyen kihasználják. Személyes kényelméről is szívesen lemond mások kedvéért.
Illik hozzá: Baszthet, Ízisz
Baszthet az örömök macskafejű istennője
Mindenben észreveszi a jót, optimista. Nem veti meg a földi örömöket. Élvezi az élet apró örömeit, és mindent elkövet, hogy a körülötte élők boldogok legyenek. Nem szereti a bizonytalanságot, a vitát. Igazi diplomata, még a haragosokat is össze tudja békíteni. Társas lény: akkor érzi jól magát, ha sokan veszik körül. Nem tud élni mások elismerése nélkül. A szerelemben odaadó, hűséges, cserébe feltétlen hűséget vár.
Illik hozzá: Szekhmet, Hórusz
Hathor a szerelem és szépség istennője
A szerelem, a szeretet élteti. Türelmes, megbízható, nyugodt. Mindenkit meghallgat, mindenkinek segít, odafigyel a részletekre. Nem szereti, ha sürgetik, saját tempója szerint akar haladni. Környezete harmóniát sugall: otthona ízléses, még az általa terített asztal is különös hangulatot áraszt. Nagyszerű szerető, kitűnő anya. Valójában a gyermeknevelés, a másokról való gondoskodás az élethivatása.
Illik hozzá: Ámon-Ré, Széth, Hathor
Hórusz az élők istene
Örök újító, csak a holnap érdekli. A múltat, az emlékeket nem őrzi, nem is tiszteli. Könnyen becsapható, mert abból indul ki, mindenki olyan egyenes és becsületes, mint ő. Ha valamivel nem ért egyet, nyíltan kiáll véleménye mellett. Nem szereti a mellébeszélést. Állandóan mozgásban van, egy percig nem tud megpihenni. A szerelemben kezdeményező, szereti a romantikát. Régi szerelmeivel baráti viszonyt tart fenn.
Illik hozzá: Baszthet, Szfinx
Ízisz az anyaság istennője
Kedves, odaadó, békeszerető. Semmiféle áldozatot nem érez terhesnek, ha szeretteiről van szó. Szellemi és lelki beállítottságú, a fizikai terhelést nehezen tűri. Nem vágyik vezető szerepre, élvezi, ha mások döntenek helyette. Ám a bajban határozott. Harmóniára vágyik:a jó munkahelyi légkör kedvéért egy jobban fizető állásról is lemond. A szerelemben rejtélyes: partnerének mindig új oldalát mutatja meg.
Illik hozzá: Ozirisz, Thot
Forrás: www.astronet.hu
Szerdán a következő hat jeggyel folytatjuk!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!