Egyperces

2016.07.16. 17:48

Videón az elvihető kutyusok Miskolcon

Miskolc - A MÁSA azt szeretné, hogy minél kevesebb időt töltsön egy jószág a menhelyen.

Miskolc - A MÁSA azt szeretné, hogy minél kevesebb időt töltsön egy jószág a menhelyen.

„Léna egy kedves, barátságos kölyökkutyus. Szereti a gyerekeket és a társaságot. Sajnos a pórázt és a bezártságot nem szereti. Persze, mint minden kölyökkutyának, a rágás a mindene, amire oda kell figyelni!” Ez áll a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) közösségi oldalának egyik videós posztja mellett, ugyanis a MÁSA már nemcsak fotókat készít a kutyákról, hanem videós portfóliókat is azért, mert abban bíznak, hogy így jobban örökbe fogadják a kutyusokat.

– Nekünk az lenne a legfontosabb, hogy minél kevesebb időt töltsön egy jószág a menhelyen és minél hamarabb kerüljön szerető gazdához – nyilatkozta Kisfalvi Nyi­na, a MÁSA elnöke. – Amikor kilátogatnak az emberek a menhelyre, akkor sok kutyát látnak egy kennelben, és elvonódik a figyelem egyről. Így kitaláltuk a portfóliót, és ezzel megpróbálunk segíteni az esetleges választásban.

Saját kútfőből

Kisfalvi Nyina elárulta még, hogy ez saját kezdeményezésük, azaz nem külföldi példák ihlették ezt a fajta videós porfóliót. Az ötlet onnan jött, hogy korábban, ha feltöltöttek például egy gyógyulás után lábadozó kutyust, több reakciót, hozzászólást kaptak.

– Ha külföldre adunk örökbe kutyát – ahol olyan helyekre kerülnek, ahol van gyerek, netán más állat is – tesztet is csinálunk – magyarázta. – Beleírjuk azt is például, hogy jól kijön a kutya más állatokkal, és bizony ilyenkor néha vicces videók is születnek, amelyeket ha feltöltenénk, nagy nézettséget hoznának, ugyanis nagyon szeretik a hasonlóakat az emberek. Nekünk azonban egy a fontos, hogy mi jó a kutyának. Az, hogy minél kevesebb időt töltsön nálunk, a menhelyen, még ha itt minden egészségügyi és mentális segítséget megadunk neki. Célunkhoz pedig jó ötletnek tűnik a videó: mert szeretnénk együtt haladni a korral.

- ÉM-JLI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!