Egyperces

2012.06.15. 14:25

Képek: Cicaként nevelik a bengáli tigrist

"Ő csak egy nagy cica" - mondja az a pár, akik egy 172 kilós bengáli tigrist babusgatnak otthonukban.

"Ő csak egy nagy cica" - mondja az a pár, akik egy 172 kilós bengáli tigrist babusgatnak otthonukban. 

Enzo, a tigris igazi házi kedvencként nevelkedik Michael Jamison és barátnője Jackie otthonában. A pár Dél-Afrikában él, és 9 hetesen került hozzájuk az aranyos bengáli, aki ma már egy éves és 172 kilós, ettől függetlenül a pár ágyában alszik a nagy cicus.

Michael Jamison és barátnője nem félnek az egyre nagyobbra növő Enzotól, szerintük ő ugyanolyan, mint a házi cicák: szeret aludni, lustálkodni, szereti a figyelmet és imádja a karmait a bútorokba állítani. Ez utóbbinál azért lényeges különbség, hogy amibe ez a bengáli tigris beleállítja a karmát, azon nem csak egy pici kis karmolás lesz... És persze ott van a játék, a gazdi annyira nem élvezi ha játszásiból Enzo egy ugrással a földre teríti... "Nagyon kell vigyázni, amikor Enzo-val játszok, mert egy kis mancscsapással, vagy harapással is komoly, vérző sebet tud ejteni, de vállalok egy kis sérülést, hogy vele játszhassak" - nyilatkozta Michael Jamison.

 

  

Ezektől függetlenül Enzo igazi családtag. Reggel először beszalad a konyhába és az asztalra ugorva jelzi, hogy reggelizne. A pár cumisüvegből itatja tejjel, majd a TV-előtt lustizik a cicus, vagy pedig kedvenc elfoglaltságának hódol és szétszed egy kanapét. Délután - ha a gazdi nem ér rá - a pár 14, kedvtelésből tartott kutyájával játszik a nagymacska, vacsorára macskaeledelt kap, majd jóéjtpuszival fekszik le aludni a Michael és Jackie ágyába.

- MON - 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!