Egyperces

2012.03.01. 15:55

Lenyűgöző fotó: Kacag a bagoly

Ez a hóbagoly egészen vidám arcát mutatta a fotósnak: torka szakadtából nevet.

Ez a hóbagoly egészen vidám arcát mutatta a fotósnak: torka szakadtából nevet.

A washingtonti Olympic Nemzeti Parkban készítette ezt a csodálatos fotót Tim Man Lee. A felvételen úgy látszik, mintha a bagoly hatalmasat kacagna, de a fotós szerint ez ténylegesen inkább ásítás-féle volt, bár a vonásokból olyan vidámság árad, hogy - ha akarjuk - elhisszük az egészen emberi gesztust egy állat arcán megjelenni. Bár sokan megkérdőjelezik, de akinek szoros kötődése van házi kedvencével, azt tudja az állatok néha egészen elképesztő dolgokat képesek művelni, s sokan hiszik, hogy az ő kutyája igenis tud mosolyogni, sőt kuncogni is.

És egy olyan lenyűgöző helyen, mint az Olympic Nemzeti park, akár egy kacagó bagoly is előfordulhat... Az Egyesült Államok északnyugati csücskében - a Washington állam területéhez tartozóan - Seattle-től nem messze található az Olympic-félsziget, magával az amerikai földrésszel csak a déli részén érintkezik.

Az 1981-től Világörökség listáján szereplő nemzeti parkot nyugaton a Csendes-óceán, északon a Juan de Fuca-szoros, délen egy széles csatorna határolja. Különlegessége, hogy a 362 848 hektárnyi parkban jelen van hosszan elnyúlóan sziklás tengerpart, buja őserdő és a park szívében húzódik az Olympic-hegység hófedte hegycsúcsaival .

 A több mint nyolcvan kilométeres parti sáv folyótorkolatainál négy indián rezervátum - a Hoh, a Quileute, az Ozette és a Makah - található.

- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!