Emelkedik a diákhitel felvehető összege

<p>Bizonyos intézmények hallgatói áthidaló kölcsön nélkül finanszírozhatják költségtérítésük díját a felvett összegből.</p>

"A felvehető összeg költségtérítéseseknél havi 50, az államilag finanszírozottak esetében pedig havi 40 ezer forintra emelkedik, miközben a korábbi összeghatárok is megmaradnak, így a hallgatók 15, 21, 25, illetve 30 ezer forintot is igényelhetnek havonta" - mondta el a szeptember 29-ei Diákhitel-tanévnyitó nevet viselő sajtótájékoztatón Őri András. Aki még soha nem kért Diákhitelt, de szeretné, hogy az összeg már október 15-én megérkezzen a számlájára, annak szeptember 15-ig kell benyújtania kérelmét a kijelölt postahivatalokban, vagy az együttműködő bankfiókokban.

A megváltozott tanulmányi adatok, a folyósítás és a kifizetés gyakoriságának módosításáról, valamint az összeghatár megváltoztatásáról szóló dokumentumokat azonban elegendő szeptember 30-ig eljuttatni a Diákhitel Központba.

Jelentős előrelépés az sms-küldő szolgáltatás bevezetése is, a rövid üzenetekben kezdetben a hitelfizetés elmaradásáról értesítik az ügyfeleket. "A szöveget az ombudsman megkérdezésével állítottuk össze, a volt hallgató pedig csak abban az esetben kap további információkat ilyen formában, ha arra válaszban feljogosít minket" - közölte az adatvédelmi jogok miatt aggódók megnyugtatására a vezérigazgató.

A Diákhitel Központ folyamatosan a legmegfelelőbb konstrukciókat kutatja fel azért, hogy a kölcsön kamata továbbra is stabil maradjon, mely jelenleg 9,5 százalék.
edupress.hu


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!