Edelény hírei

2016.03.02. 18:41

Tízezer néző előtt debütált, negyvenig nem vonulna vissza

Edelény, Miskolc - Az őszi első sikerrel indította a tavaszt a labdarúgó megyei I. osztályban.

Edelény, Miskolc - Az őszi első sikerrel indította a tavaszt a labdarúgó megyei I. osztályban.

Az elmúlt hétvégén elkezdődött a megyei I-es futballbajnokság második fele. A listavezető Edelényi FC hazai környezetben fogadta az ongaiakat, és aratott 2-1-es sikert egy szoros összecsapáson. A házigazdák soraiban ott volt a rutinos védő, Hanász Gusztáv is, akit elöljáróban arról kérdeztünk, hogy vajon csapata megőrizheti-e az első helyét a pontvadászat végéig?

– Mindenféleképpen szeretnénk megnyerni a bajnokságot… – fogalmazott lapunknak a bekk. – Amennyiben ez így lesz, akkor a klubvezetés, és az önkormányzat eldönti a továbbiakat, az biztos, hogy a körülmények, a létesítmények adottak lennének az NB III-hoz.

Nem olyan könnyen

A hátvéd rövidesen betölti 38. életévét, ezért arról is érdeklődtünk nála, hogy meddig tervezi a pályafutását, hogy későbbiekben vannak-e edzői ambíciói?

– Az edzői C-licencem megvan, de egyelőre nem tervezek ezen a pályán, mert akkor nem tudnék a futballra koncentrálni, nem is beszélve arról, hogy van civil munkám is, tűzoltó vagyok Kazincbarcikán – válaszolta Hanász Gusztáv. – Még valamikor azt a célt tűztem ki magam elé, hogy 40 éves koromig szeretnék játszani a megyei I. osztályban, de ettől a szinttől lefelé már nem biztos, mert nagyobb a sérülésveszély. Annak idején a tiszta futballhoz szoktam hozzá, és ilyen idősen egy törés, szakadás után már nem megy olyan könnyen, gyorsan a gyógyulás. Akik ismernek, tudják, hogy fizikálisan mindig rendben voltam, sportszerűen éltem, szerettem az edzésekre járni, számomra a munkahely és a család volt az első, nem pedig más. Hogy vállalnám-e a magasabb osztályt? Nem tudom, munka mellett mennyi időt tudnék a labdarúgásra fordítani, hogy megoldható lenne-e az, hogy részt vegyek minimum heti 3-4 edzésen. Ez egyelőre elvi felvetés, ha eljön a pillanat, biztos megkérdez a vezetőség, de így előre azt mondom, lehet kipróbálnám még magam az NB III-ban…

Gól Tokajban

Nem meglepő, hogy a 295 NB II-es találkozóval rendelkező futballista az edelényiek legrutinosabb játékosa, aki azért vállalt már egy gólt is, még az ősszel.

– A 3. fordulóban Tokajban nyertünk 6-0-ra, az enyém volt az ötödik találat. A tizenhatosnál csináltunk egy kényszerítőt Boros Marcival, visszakaptam a labdát, lefutottam az ötösig, majd a kapus mellett a hosszú sarokba lőttem – elevenítette fel a kedves pillanatot Hanász Gusztáv.

Az észak-borsodi futballista 1996. június 23-án debütált az NB II-ben egy Diósgyőri FC – Kazincbarcikai SC 2-2-es találkozón, amelyet 10 000 néző látott. Akkori csapata, a KBSC az iksznek köszönhetően maradt benn a másodosztályban.

– A labdarúgást 1988-ban kezdtem Kurityánban, a helyi serdülőcsapatban – emlékezett vissza Hanász Gusztáv. – 1990-ben igazoltam Kazincbarcikára, ahol Pete András korosztályos együttesébe kerültem. Végigjártam a ranglétrát, és egy rövid megszakítást leszámítva húsz esztendőt töltöttem el a KBSC-nél, az utolsó ottani mérkőzésemet 2010 májusában játszottam. Erre büszke vagyok, gyakorlatilag a fél életemet a Barcikában húztam le…

Az a rövid kitérő 2000 márciusától azon év októberéig tartott, amikor is az NB I-es Nyíregyháza Spartacus keretéhez tartozott. Mivel elég neves védők – Ács, Szatke, Nagy S. – alkották akkor a szabolcsiak hátsó alakzatát, csupán egy elsőosztályú meccsen kapott lehetőséget Hanász Gusztáv, mégpedig 2000. október 27-én Szombathelyen, a Haladás ellen.


[poll id="994"]


Névjegy: Hanász Gusztáv

Születési dátum: 1978.03.16.

Születési hely: Kazincbarcika

Magasság: 179 cm

Súly: 74 kg

Poszt: hátvéd

Klubjai: Kazincbarcikai SC (1990-2000. március), Nyíregyháza Spartacus (2000. március–2000. október), Kazincbarcikai SC (2000. október–2010. június), Putnok VSE (2010. július–2011. június), Tomor-Lak (2011. július–2014 június), Edelényi FC (2014. július-).

NB I-es mérkőzés/gól: 1/0.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!