Bulvár, celeb

2011.07.26. 19:19

George Clooney két filmmel is jelentkezik a torontói filmfesztiválon

Los Angeles  (MTI) - Két filmmel is jelentkezik George Clooney a szeptemberi torontói filmfesztiválon, amelynek programjából a The Hollywood Reporter online kiadása adott ízelítőt kedden.

Los Angeles  (MTI) - Két filmmel is jelentkezik George Clooney a szeptemberi torontói filmfesztiválon, amelynek programjából a The Hollywood Reporter online kiadása adott ízelítőt kedden.

 A szeptember 8. és 18. között megrendezendő nemzetközi mustrán a filmsztár The Ides of March (Március idusa) című politikai thrillerét mutatja be, amely a torontói fesztivál előtt zajló velencei filmfesztivál nyitófilmjeként debütál a filmvásznon.

Clooney nemcsak szerepel a filmben, hanem maga rendezte és társ-forgatókönyvíróként is jegyzi - írta a THR.com. A produkció Beau Willimon Farragut North című darabja nyomán született. Az októberben mozikba kerülő, a politika szürke eminenciásairól szóló drámában Ryan Gosling, Philip Seymour Hoffman és Paul Giamatti is játszik.

George Clooney másik, Torontóban szereplő munkája a The Descendants című családi dráma lesz a fesztivál Special Presentation programjában. Az Alexander Payne rendezésében készült produkcióban a színész egy gazdag férfit alakít, aki felesége tragikus halála után megpróbál utat találni elidegenedett lányaihoz.

Moneyball Brad Pitt-tel a főszerepben

Torontóban mutatkozik be a Moneyball című baseball-dráma Brad Pitt-tel a főszerepben. Az igaz történeten alapuló sportfilm alkotógárdájában olyan nagyágyúk szerepeltek, mint a forgatókönyvíró Aaron Sorkin és Steven Zaillian, valamint Scott Rudin és Michael De Luca producer.

A fesztivál gálavetítései között lesz a Bruce Beresford rendezte Peace, Love & Misunderstanding című vígjáték is. A New Yorkban játszódó történetben a jogász anya látogatóba viszi kamasz lányait a nagymamához, akit Jane Fonda alakít.

Torontóban tartják a világpremierjét Jonathan Levine egy rákos fiatal férfiról szóló, 50/50 című filmjének, valamint Roland Emmerich Anonymus című produkciójának, amelyben a katasztrófafilmek (Holnapután, 2012) rendezője azzal a gondolattal játszik, hogy ki írhatta Shakespeare drámáit.

A 36. Torontói Filmfesztivál közönsége láthatja először Mathieu Demy Americano című filmjét Salma Hayekkel és Gerardine Chaplinnel, valamint a Juliette Binoche főszereplésével készült, Elles című francia-lengyel produkciót, amely egy prostitúciót kutató párizsi újságíróról szól.

Clooney filmjéhez hasonlóan William Friedkin Killer Joe című, Matthew McConaughey-val forgatott thrillere ugyancsak Velencéből érkezik Torontóba. És a THR.com értesülése szerint az idei Sundance Filmfesztivál terméséből, valamint a cannes-i mustra programjából is látható majd jó néhány produkció a kanadai válogatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!