Sziréna

2019.05.06. 07:42

A polgárőrparancsnokra is rátámadt a fiatal Abaújszántón

A vád közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, garázdaság és könnyű testi sértés.

Észak-Magyarország

Illusztráció

A fiatalkorú, 15 éves vádlott és – a vádirattal nem érintett – társa 2016 májusában, éjszaka Abaújszántón bántalmaztak egy férfit, többször ököllel arcul ütötték, amelytől az a földre került, és 8 napon belül gyógyuló hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett el. A sértett ezek után a településen megrendezett Ivó-napi rendezvényen a szolgálatot teljesítő rendőrjárőröket és a polgárőrparancsnokot értesítette a történtekről, akik megkeresték a vádlottat és társát.

Fejen ütötte

Az intézkedés közben azonban a vádlott a rendőrök mellől a pár méterrel odébb tartózkodó sértett, és a mellette lévő polgárőrparancsnokhoz lépett, kezével ütőmozdulatokat téve. Amikor a polgárőrparancsnokhoz ért, az felszólította, hogy álljon meg, azonban ő ököllel fejen ütötte, majd szintén ököllel a szemkörnyékén és az állán is megütötte.

A polgárőrparancsnok a bántalmazás következtében az arc felduzzadásával járó, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el. Az ügyészség a vádlottal szemben próbára bocsátás intézkedést indítványozott, egyidejű pártfogó felügyelet elrendelésével, előírták, hogy a vádlott vegyen részt a pártfogó felügyelő által szervezett csoportos foglalkozáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!