BOON Sziréna

2018.11.26. 14:15

Látássérült idős nőt rabolt ki a fiatal férfi Miskolcon

Miskolc - Elvitte a nő kézitáskáját, benne fontos értékekkel.

Miskolc - Elvitte a nő kézitáskáját, benne fontos értékekkel.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 19 éves férfi ellen bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt.

A hajánál fogva

A vádlott 2017. szeptember hónap végén az esti órákban, Miskolcon az egyik utcában a járdaszakaszon gyalogosan közlekedő 73 éves gyenge fizikumú, látássérült nőt a hajánál fogva megrántotta, aki ennek következtében a földre esett. A vádlott a sértett jobb kezében lévő kézitáskáját, az abban lévő 21 ezer forint készpénzzel, bankkártyával, személyi iratokkal és mobiltelefonnal együtt kitépte a sértett kezéből, és a helyszínről elfutott. A vádlott a kézitáska, a pénztárca, a készpénz, valamint a bankkártya és a mobiltelefon kivételével a táskában lévő iratokat egy, a helyszín közelében található szeméttárolóba dobta.

A sértettnek a cselekmény következtében orvosilag értékelhető sérülése nem keletkezett. Az ügyészség a letartóztatott vádlottal szemben fegyházbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!